24 Март, 2018 12:19 4 132 4

Китай разреши автономните коли в Пекин

  • автономни автомобили-
  • безпилотни автомобили-
  • baidu-
  • китай

Интернет гигантът Baidu, наричан често "китайския Google", получи разрешение от властите да започне изпитания на безпилотни автомобили по улиците на Пекин. Автономните коли ще могат да се движат по 33 маршрута в някои от най-гъстонаселените райони на столицата с обща дължина 105 км, съобщава "Синхуа".

Безпилотните автомобили ще трябва да бъдат оборудвани с прибори, които ще контролират управлението и ще събират информация за местоположението. Зад волана ще трябва да има оператор, преминал обучение с продължителност минимум 50 часа.

Лицензът за пътни тестове, издаден от властите, има срок 30 дни. Той ще може да бъде удължен след оценка на резултатите. Baidu разработва автономни коли от 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kiro

    3 2 Отговор
    Зад волана ще трябва да има оператор. Това новото име на шофьор ли е ? Автономна кола е без никаква човешка намеса. Или правете нещо или си оставете днешните коли ще е най добре.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Тестове - нормално е да са с оператор.

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Kiro":

    Нали
  • 3 Jack Bauer

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kiro":

    Интересното е че оператора тябва да премине обучение 50 часа, което е повече от часовете по кормуване за да вземеш шофьорска книжка в България.
  • 4 rusenskata batka

    0 0 Отговор
    Човечеството се развива , аз още мечтая за CLS 2006та 350 бензин