Last news in Fakti

2 Юли, 2018 11:37 6 785 4

Китайци монтираха трета ос на ГАЗ-ка

  • газ-
  • 2330 тигр-
  • yanjing-
  • yj2080c
Китайци монтираха трета ос на ГАЗ-ка - 1

Всъдеходът, който виждате на снимките се нарича Yanjing YJ2080C и представлява брониран всъдеход с шест колела. В основата му лежи руската кола с висока проходимост ГАЗ-2330 Тигр.

Китайците този път не са копирали руската техника, а са взели лиценз за нея от ГАЗ през 2016 година. Сега обаче решават да я превърнат в шестколесна, като такава не съществува в модификациите на руския първообраз.

Освен че монтират трета ос, китайците бронират автомобила, изменят брони, фарове и задни светлини, като в крайна сметка той се превръща в нещо като камион. Колата е снабдена и с кран, който може да товари и разтоварва специалният нов товарен модул.

Въпросният модул е с универсално приложение. В него могат да се превозват, както специални боеприпаси, така и хора от личния състав на армията. Стандартният Yanjing YJ2080C се оборудва с два турбодизелови мотора.

Те са с обем 6.4 и 6.7 литра, и с мощност 240 - 300 к.с., съответно. Автомобилът с четири колела тежи осем тона. Колко е мощността и масата на шестколесния брониран автомобил, не се съобщава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Форд

    10 44 Отговор
    Добре, че копираха ИВЕКО, сакатите руснаци.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Митко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Форд":

    Не е Ивеко. Американски е лиценза на ГАЗ.