Last news in Fakti

25 Юли, 2018 14:10 2 833 6

Домейните на кирилица с .eu остават в историята

  • домейн-
  • кирилица-
  • eu

На 01.06.2019г. EURid ще премахне от своя регистър всички домейн имена на кирилица с латинско домейн разширение

Домейните на кирилица с .eu остават в историята - 1

На 01.06.2019г. EURid ще премахне от своя регистър всички домейн имена на кирилица с латинско домейн разширение. Настъпващата промяна ще засегне всички собственици на домейни, изписани на кирилица и използващи латинското разширение .eu. Всички те трябва да бъдат заменени с аналогичното им .ею разширение.

“EURid ще премахне от своя регистър всички домейн имена на кирилица с латинско домейн разширение. Това означава, че, ако името на сайта ви е от типа www.сайт.eu, трябва да пренасочите домейна си към www.сайт.ею. Целта на промяната е да се намали объркването, предизвикано от смесването на кирилица и латиница при изписването на домейн имената“ коментира Юлиян Бориславов, управител на хостинг компания ICN.Bg, цитиран от БТА.

Хостинг компания ICN.Bg, като акредитиран регистрар на EURid, съветва всичкисобственици на сайтове с домейн име на кирилица и разширение на латиница да извършат пренасочване възможно най-скоро вместо да изчакват до наближаването на крайния за това срок.

За да преминат към домейн на кирилица, потребителите трябва да насочат .ею домейна към същия хостинг акаунт, с който в момента използват и .eu домейна си. Също така, добре е името на сайта, което бива споделяно в Интернет, социални мрежи, блогове и други сайтове трябва да бъде променено на новото – изцяло на кирилица.

Ако управлявате хостинг акаунта си през най-популярния за тази цел контролен панел c Panel, лесно можете да се ориентирате как да пренасочите своя домейн, за да сте сигурни, че сайтът ви ще се зарежда нормално при търсене от потребител.

Промяната през юни 2019г. ще засегне единствено домейните, които се изписват с име на кирилица и разширение на латиница. Във всеки друг случай, не е необходимо да се предприемат допълнителни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диксриминатор

    14 6 Отговор
    Е нали в ЕС всички езици на членките са признати, как така сега цяла азбука забраняват от EU регистър, то да махнат кирилицата и от евро банкнотите по тази причина !
  • 2 Гост

    13 2 Отговор
    И пак се занимават с безполезни неща в Брюксел
  • 3 ба ги другарко

    8 2 Отговор
    към ASCII/Punycode IDNA все да се енкодва си е тъпня :)
    зат'ва кат' ше е гарга, да е рошава и всичко в домейна да е кирилица, а не мацаница :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 питащ

    15 2 Отговор
    Много по-добре щеше и fakti.bg да е на кирилица. // Факти.бг // Защо не го направите? Все пак сме България, а не сащ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.