20 Ноември, 2018 13:35 1 678 0

Instagram се справя с фалшиви харесвания и коментари

  • instagram-
  • фалшиви харесвания
Instagram се справя с фалшиви харесвания и коментари - 1

В понеделник компанията започна да премахва "неподходящите" харесвания, следвания и коментари от профили, използващи приложения на трети страни, които фалшифицират популярността. В публикация на блога Instagram каза, че това е част от усилията им да се поддържа "автентична" платформата.

Този ход идва, тъй като сайтовете за социални медии, включително компанията майка на Instagram - Facebook, са изправени пред нарастваща критика относно присъствието на фалшиви новини и погрешни информирания на техните платформи. По-рано тази година Twitter изчисти десетки милиона акаунти на последователи на потребители. Тези профили преди това бяха заключени поради подозрителна дейност.

Инстаграм заяви, че е построил инструменти за машинно обучение, дори и за смартфони, за да открие и премахне фалшивата популярност. Потребителите могат да се запишат за такива услуги, като им предоставят своето потребителско име и парола в замяна на повече харесвания и последователи. Тези услуги използват ботове, които оставят коментари и харесват публикации в реални акаунти на Instagram, често срещу заплащане.

Instagram се справя с фалшиви харесвания и коментари

Профилите, които използват такива приложения на трети страни, ще получат съобщение, което ги уведомява, че неподходящи харесвания, следвания и коментари са премахнати от публикациите и профила им. Потребителите ще бъдат подканяни да променят паролата си и да отменят достъпа до услугата за повишаване на популярността, за да защитят профила си. Instagram признава, че някои потребители могат несъзнателно да споделят своята информация за вход с трети страни.

Говорител на Instagram отказа да даде повече подробности за начина, по който инструментите идентифицират това поведение, освен че споменатата дейност изглежда различна от нормалната дейност на Instagram. По-рано тази година компанията въведе нова технология за машинно обучение, за да открива тормоз в снимки и надписи. Постовете след това се изпращат за преглед.

Също така се полагат усилия за избягване на някои от проблемите, свързани със засегнатото доверие, към компания майка Facebook. През август Инстаграм обяви нови инструменти, които помагат на потребителите да знаят кой всъщност стои зад някои от най-големите акаунти на платформата. Тя също така въведе нова система за проверка на известни личности и обществени фигури и започна да предлага поддръжка за използването на приложения за удостоверяване от трети страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА