Last news in Fakti

11 Януари, 2019 11:24 5 138 6

Китайци пробваха комбиниран свръхзвуков двигател

  • комбиниран свръхзвуков двигател-
  • китай
Китайци пробваха комбиниран свръхзвуков двигател - 1

Китайските специалисти завършиха проектирането и първият етап от стендовите изпитания на перспективен комбиниран хиперзвуков двигател. По информация на Global Times, сага започва втори етап, който е свързан с интегрирането на двигателя в летателен апарат.

След това ще бъдат проведени и летателни тестове. Подробности около изпитанията на новия двигател не се уточняват, но се знае, че те се правят от 2017 година. Летателните тестове пък ще започнат най-рано през 2025 година. Разработката на новия двигател е наричана от китайските медии TBCC (Turbine-Based Combined Cycle, комбиниран цикъл на основата на турбини) или TRRE (Turbo-aided Rocket-augmented Ram/scramjet Engine).

Според китайците този двигател може да ускорява до 10 числа на Мах. Числото на Мах (или само мах, означава се с M) е отношението на скоростта на дадено тяло към скоростта на звука в средата, в която то се движи. В TRRE под един корпус са разположени турбореактивен, ракетен и въздушно реактивен двигатели. Те имат общ въздухозаборник, а в ракетния двигател, в качеството на окислител за керосина, се използва течен кислород.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 типично жълт подход

    11 26 Отговор
    Жълтите никога не могат да направят нещо истински революционно. Освен да копират нелошо, най много могат да комбинират механично вече известни неща.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    14 13 Отговор

    До коментар #1 от "типично жълт подход":

    Тъй , тъй , те в Кремъл щото на това ухо лежаха , та затова китайците ги задминаха ДЕСЕТ ПЪТИ и то за има няма петдесетина години !!!

    Коментиран от #3

  • 3 Друг гост

    19 14 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Задминали са ги, ама друг път, китайските са до 10max а руските до 30max.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 VVV

    12 18 Отговор

    До коментар #3 от "Друг гост":

    Мдааа ,те като пребозаят с бояришник и с 30 ,и с 40 маха летят 😄😄😄
  • 6 РУСКИ ЛЕЦЕНЗ ИМА ЛИ?

    4 3 Отговор
    ......