Last news in Fakti

5 Април, 2012 13:14 2 614 0

Разширената реалност от Google (видео)

  • google-
  • очила-
  • интерактивни очила
Разширената реалност от Google (видео) - 1
Снимка: Google+

Google представи прототип на последното си нововъведение – интерактивни очила. Описани от технологичния гигант с термина „разширена реалност“, очилата могат да прожектират изображения пред очите, да заснемат изображения, да показват посоки и прогнозата за времето и да свързват потребителите с видео-чат. Общо 14 услуги ще бъдат активни след слагането на супермоделните очила.

Иновативният продукт ще работи под операционна система Android, както и въз основа на останалите разработки на Google – поща, чат, карти и т.н.

Все още не се разкрива кога суперочилата ще бъдат пуснати на пазара. Според информация на New York Times те ще струват колкото марков смартфон, т.е. около $600. И понеже се твърди, че Google знае всичко –  вече ще казва чрез очилата колко вероятно е да вали и кой е най-кратният път до дома. Освен това, очилата служат и за мобилен телефон. Командата им изглежда проста като детска игра – само с глас.

Продуктът продължава да се тества в експерименталната лаборатория на компанията – Google Х. Зад него стои екипът на компанията, който работи и по създаването на автомобили, които се движат сами.

Детайли от високотехнологичните очила бяха публикувани в социалната мрежа на компанията „Google +”, тъй като компанията искала да узнае мнението на потребителите. 

Така Google амбициозно протяга ръце и към други пазари, допълва Ройтерс.

Ето как би изглеждал един ден с въпросните очила:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА