4 Февруари, 2019 14:04 10 784 12

100 часа детайлинг в 7 минути (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • maybach-
  • s-klasse-
  • s600-
  • pullman-
  • детайлинг-
  • портокалова кора
100 часа детайлинг в 7 минути (ВИДЕО) - 1

Може да звучи несправедливо, но дори и ексклузивни автомобили за над €500 000 като Mercedes-Maybach S600 Pullman излизат от завода с козметични проблеми. Ефектът "портокалова кора", както са наричани неравностите по боята, се дължи на процеса на нанасяне и се отстранява единствено след дълги часове полиране и обгрижване.

Британският център за автомобилен детайлинг Topaz е синтезирал безкрайната процедура във видео с продължителност 7 минути и половина, в които са събрани 100 часа работа. Резултатът е 6.5 метра съвършено огледално покритие и нито спомен от "портокаловата кора".

Макар и кратко, видеото показва всички етапи от обработката на каросерията (без някои тайни, които от Topaz не разкриват, за да не улесняват конкуренцията). Детайлинг с такъв стандарт може да струва десетки хиляди, но автомобил като S600 Pullman го заслужава. Друг е въпросът дали не би било редно да е включен в цената му.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    12 3 Отговор
    Тва е по добро и от Ролс Ройс бе, кво направиха тея.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Румен

    2 6 Отговор
    Това е моментно. След време всичкия гланц изчезва и лака се разрушава.Това е керамичен лак и е 60 микрона .А със това шкурене е на половина.
  • 4 ракия

    3 0 Отговор
    Слагаш си прозрачно фолио и нямаш ядове. По марковите уж изкарват около 10год. ,но който има пари за тази кола да го мисли.
  • 5 Майстор

    5 1 Отговор
    Айде да не се баламосваме!
    Колата се прави джам от бояджията,ама малцина го могат!

    10 години с това се занимавах и съм от тия малцина които го могат!

    Полират мърлячите!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    5 1 Отговор
    Просто не разбирам - как може да се допусне кола за 500 000 да излиза от завода с "портокалова кора", все едно е боядисвана в прахоляка на кварталния гараж от бай Иван? За тия пари боята трябва да е съвършенна! Масово гледам нови и скъпи модели излизат с "портокалова кора"! Не стига, че новите коли станаха толкова капризни и калпави, струват едно кошле пари, а и боята да ги мързи да направят като хората! Абе всичко претупват вече, оборот да има! Иначе тия пичове от клипа си знаят работата, супер се е получило! Браво!

    Коментиран от #9

  • 7 коко

    0 0 Отговор
    100лв на Горубляне :-)
  • 8 Дедо Шишарко

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Майстор":

    Като си бил па толкова добър, сега какви ги вършиш?Един съвършен продукт не може да слезе готов от конвейра!Трябва да се доработи!Лаковете ,които се ползват в авторепаратурата НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ЛАКОВЕТЕ ЗА ОЕМ!
  • 9 Дедо Шишарко

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Първо трябва да знаеш защо колите излизат с "портокалова кора" и после да се изхождаш по въпроса!

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо Шишарко":

    Ами за 500 000 евра НЕ ТРЯБВА да излиза с "портокалова кора" от завода!!! Затова се чудя - как се допуска, а не каква е причината! Причината е ясна - още при нанасянето не се подготвя перфектно основата и понеже вечно се бърза, за да излизат повече коли, не се отделя толкова внимание и затова става така! За бюджетна кола от среден клас - иди-дойди, ама за кола за половин милион евро, претендираща за еталон за съвършенство и лукс - изключено!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Майстор

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Не е толкова бързане,ИКОНОМИЯ Е!

    Качество се постига с количество при лакиране!
    На предна броня съм наливал 600мл. лак на две ръце.
    Става като стъклена!
    И не стече!

    На преден капак на S-класа двете ми ръце са общо 1,200л. лак.
    С толкова лак икономичните мърлячи лакират цяла кола.

    Ама и качествените лакове са на брой колкото пръстите на само едната ми ръка!
  • 12 майстора

    1 0 Отговор
    Гледай ти ... ние тука се чудим как да постигне портокаловия ефект без да оставим детаила постен и без да излезеш на червено с преразход ... 1,200л лак на капак е някакво безумие ... започва да става тежко и грозно ..ако се търси дълбочина в ефекта по-добре стой според мен след така нареченото двойно лакиране ...