Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 10:24 982 4

А1 реализира интерактивно студио в Столичната библиотека

  • а1-
  • интерактивно-
  • студио-
  • библиотека-
  • дигитализация

Проектът е поредна стъпка от стратегията на А1 да подпомогне дигитализацията у нас

А1 реализира интерактивно студио в Столичната библиотека - 1

А1 изгради интерактивно студио в Столичната библиотека по случай 91-годишнината от създаването на организацията. Студиото е създадено за деца и представлява алтернативно пространство за неформално образование и знания, където книгите и четенето се съчетават с нови активности и игри. Проектът е поредна стъпка от стратегията на А1 да подпомогне дигитализацията у нас.

В интерактивното студио малките посетители на Столична библиотека ще могат с очила за виртуална реалност да се разхождат из музеи, галерии и исторически места, да слушат концерти и да посещават детски театрални постановки. С помощта на таблети, осигурени безвъзмездно от А1, децата ще имат шанса да рисуват и да създават 3D анимации, а също така ще имат достъп до Scratch програмиране и програми за проектиране на обекти. Интерактивното студио е подходящо за деца от 7 до 15-годишна възраст, а конкретно VR очилата – за деца над 12-годишна възраст.

В допълнение А1 разработи мобилно приложение за Столичната библиотека. Приложението включва виртуална разходка на библиотеката, новини, информация за услуги, известия за предстоящи събития, видеосъдържание и галерии. То дава възможност за резервация и позволява споделяне на обратна връзка.

А1 реализира интерактивно студио в Столичната библиотека

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (А1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Северна Македония (А1). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    4 0 Отговор
    в деня в който си прекратих договора с вас след 10 години робство и молене на мениджъра да остана, че ще ми дадат план с отстъпки, си взех един чичо Джак и се напих до кирка. благодарен съм до ден днешен, че така реших!

    Коментиран от #3

  • 2 Алфа Ромео

    3 0 Отговор
    Има ли още б...ци които да са абонати на тези!
  • 3 Алфа Ромео

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Ти си мазохист бе пич, 10 години с тези!!!
  • 4 театрален полюлей

    1 0 Отговор
    Доказано най- големите лъжци! Имах "честта" да правя бизнес с тях. Равносметката от началото на годината до май месец е 27 000 лв. загуби!