Last news in Fakti

23 Юни, 2020 15:01 4 529 3

Стенна украса за олигарси

  • lamborghini-
  • diablo-
  • vt-
  • прототип

Американската аукционна къща Mecum ще предложи на търг уникален заводски прототип Lamborghini Diablo VT. Суперколата обаче не може да се кара, тъй като никога не е имала двигател и скоростна кутия.

Стенна украса за олигарси

Историята на необичайното Diablo започва в средата на 90-те, когато инженерите на Lamborghini решават да използват прототипа за изложбен експонат на най-бързата версия VT. За тези цели автомобилът няма нужда от мотор и трансмисия, но каросерията и салонът са напълно окомплектовани като за показ на автосалон.

Стенна украса за олигарси

Когато Audi купува италианския производител и провежда цялостна реорганизация на производството, немците отделят място за нов музей на прочутата марка в реставрираната фабрика в Сант' Агата Болоньезе. От 2001 г. оранжевото Diablo краси една от стените в него.

Стенна украса за олигарси

През 2000-2001 г. от модификацията VT са произведени 260 екземпляра с 6.0-литров атмосферен V12 с 575 к.с. Прощалното Diablo ускорява от 0 до 100 за 3.9 сек. и развива 335 км/ч.

Стенна украса за олигарси

Стенна украса за олигарси

Стенна украса за олигарси

Стенна украса за олигарси

Стенна украса за олигарси

Стенна украса за олигарси


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аукционист

    11 2 Отговор
    Наш Боби си има джипка, та си джитка, но има спешна нужда от префасониране на интериора в спалнята, така че да участва и наддава до победа–пари има.

    Коментиран от #3

  • 2 дърт шофьор

    8 0 Отговор
    Аз не съм олигарх и затова ще си купя един дъстър без двигател и скоростна кутия, за да си го окача на стената. Става ли? Питам онзи, дето все за дачии пише.
  • 3 РЗС

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Аукционист":

    нашия баце само с кешовицата от едното нощно шкафче може да им купи половината музей на тия със все табелките