Last news in Fakti

28 Август, 2020 11:39 2 752 3

Футуристичен бус от Bollinger

  • bollinger-
  • deliver-e-
  • бус

Американският стартъп Bollinger Motors, който все още не е произвел нито едно превозно средство, представи електрически бус. Deliver-E, чиито продажби трябва да започнат през 2022-ра, ще се предлага в няколко варианта на дължина, междуосие и капацитет на батериите.

Футуристичен бус от Bollinger

Засега електрическият бус съществува само в дигитален вид. Има футуристичен дизайн с предница, която напомня локомотив на високоскоростен влак, и неправдоподобен заден надвес.

Футуристичен бус от Bollinger

Deliver-E ще атакува пазара с пет варианта на акумулаторния блок с капацитет 70, 105, 140, 175 и 210 кВтч, а двигателите и трансмисиите ще бъдат заимствани от другите модели на Bollinger - всъдехода B1 и пикапа B2. В основата на буса лежи рама от високоякостна стомана, която ще служи поне 10 години.

Футуристичен бус от Bollinger

Достъпните габарити на междуосието не се съобщават. Всички версии ще бъдат с предно предаване и според Bollinger ще бъдат значително по-евтини за експлоатация от бусовете с ДВГ.

Футуристичен бус от Bollinger


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Визията

    3 1 Отговор
    Кефи ме

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Деееем

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Визията":

    и мен