Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 14:03 7 049 4

Google Assistant вече разпознава песен чрез тананикане или подсвиркване (ВИДЕО)

Google Assistant вече разпознава песен чрез тананикане или подсвиркване (ВИДЕО) - 1

В продължение на 22 години Google непрекъснато подобрява своята търсачка и свързаните с нея услуги. Ефективността на услугите за търсене нараства особено бързо след въвеждането на елементи от т.нар. изкуствен интелект и машинно обучение в алгоритмите.

На скорошната конференция Search On 2020 разработчиците на Google демонстрираха нови възможности на приложенията за търсене и разказаха за нови функции на услугата. За любителите на музиката гласовият асистент на Google Assistant вече има способността бързо и точно да идентифицира песен или музикална композиция, използвайки мелодия, тананикана от потребителя.

За да търсите музика, просто трябва да си тананикате или подсвирквате мелодията с включен микрофон в приложението за търсене на Google. Интелигентността на машината за 10-15 секунди ще определи няколко музикални композиции, най-подобни на тананикането.

Редът на действията при търсене на песен е следният: В Google Assistant изберете върху иконата с микрофон в лентата за търсене, след това щракнете върху бутона „Търсене на песен“, който се появява и започнете да свирите или да тананикате. Изкуственият интелект на Google показва някои от най-подходящите мелодии, музикални видеоклипове и текстова информация за музика и изпълнители.

Понастоящем тази функция, наречена Hum to Search, е достъпна за потребители, работещи на английски на устройства с iOS и на 20 езика на джаджи за Android. Вижте повече за новата услуга във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хандро

    1 5 Отговор
    Не ползвам услуги на Гуъгл. Само iCloud.
  • 2 onq s konq

    2 1 Отговор
    Разпознава трънки, колкото разпознава и търси изображения - при търсене на чернобяла снимка ми вади чернобели икони за гугъл приложения.

    Коментиран от #3

  • 3 Хандро

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    То това е разликата между Гугъл и Епъл, че вторите слагат само работещ софтуер, а Гугъл хвърлят всичко, пък каквото стане.
  • 4 много

    1 0 Отговор
    разбира на български! ха, ха