25 Януари, 2013 13:04 8 509 5

Най-издържливият цивилен лаптоп

  • algiz-
  • xrw

 

За онези от вас, които искат портативен персонален компютър, който обаче да издържа на удари, падания и да е водоустойчив, непременно трябва да обърнат внимание на ноутбука Algiz XRW - най-надеждният сериен лаптоп. Предвид новите стандарти, които се задават от т.нар. ултрабуци, габаритите на Algiz XRW съвсем не са малки. Размерите му са 260 х 178 x 40 мм, а теглото - почти 1.5 кг. От друга страна обаче по отношение на надеждност този ноутбук на практика няма конкуренция.
 
Устройството отговаря на армейските стандарти за издържливост и е добре защитен от попадане във вътрешността на прах, кал и влага. Algiz XRW работи безпроблемно и след бърза смяна на надморската височина, силно променящо се атмосферно налягане, както и след различни по сила удари. Изпускане от височина 1.2 метра не оказва влияние на ноутбука. Последният има пълноразмерна клавиатура и екран с диагонал 10.1 инча, който е базиран на технологията MaxView.
 
Резолюцията на екрана е 1 366 x 768 пиксела. Във вътрешността е интегриран двуядрен процесор Intel Atom с тактова честота 1.6 ГГц. Компютърът има 4 гигабайта оперативна памет и работи под управлението на операционна система Windows 7 Ultimate. Още от характеристиките му включват вграден GPS-модул, Bluetooth, Wi-Fi и опционен 3G-модем. Батерията е способна да издържа на работа в продължение на осем часа. Устройството е снабдено и с двумегапикселова камера с авто фокус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станимир Петков

    0 0 Отговор
    Интересна машинка. Колко ли ще е цената й? :)
  • 2 f.b.i.

    0 0 Отговор
    2699 USD.
  • 3 Stone Cold

    0 0 Отговор
    500 USD
  • 4 Димитричка Иванова

    0 0 Отговор
    2699 USD
  • 5 Нищо ново

    0 0 Отговор
    Panasonic Toughbook