7 Октомври, 2021 11:20 6 028 16

Първият iPhone срещу първия смартфон с Android (ВИДЕО)

  • iphone-
  • android-
  • ios-
  • tiktok

Как се справят две устройства на над 10 години

Първият iPhone срещу първия смартфон с Android (ВИДЕО) - 1
Снимка: TikTok

През 2007 година на пазара се появява първият iPhone, като едва ли е нужно да разказваме за революцията, която Джобс прави и останалото в съзнанието на мнозина фенове на Apple събитие с Джобс на сцената.

Официално първият iPhone влиза в продажба през месец юни 2007 година, а само няколко месеца по-късно през 2008 година на пазара се появява и първият смартфон с Android, познат като HTC Dream или T-Mobile G1.

Сега близо 15 години по-късно видео в TikTok ни показва как двата смартфона се справят в директна битка един срещу друг. Двете устройства са поставени едно до друго, а снимащият ги включва едновременно, за да видим кое от тях е по-бързо. Кое от тях ще стартира по-бързо, вижте във видеото.

@androidvsapple_

First android vs first iPhone ##apple ##samsung

♬ original sound - ANDROID VS APPLE


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 меркантилност

    19 16 Отговор
    прогреса на тая марка си отиде със стив джобс - сега всичко е как да го направим по-евтино максимално орязано на функционалност и по-скъпо. видиш ли има и "евтин" модел за бедняци почващ от 1300 лева у нас само за 64 гигабайта с който не мога да си избърша...
  • 2 Имат и добри продукти НО

    20 22 Отговор
    Apple вобще трябва да спрат да правят смартфони! Показаха, че не могат!

    Коментиран от #3

  • 3 меркантилност

    21 11 Отговор

    До коментар #2 от "Имат и добри продукти НО":

    лаптопите им за работа са перфектни дори в момента пиша от такъв, въпреки, че и там липсва известна свобода, всичко лети просто. обаче телефоните им не стават за абсолютно нищо освен за фейсбук, инстаграм, тикток и да си го слагаш на масата. новия айфон 13 уааааау каква иновация преместили мястото на камерата - просто се подиграват с хората които ги купуват дори не е забавно вече. така де и аз нося найки защото ми харесва обувката ама стига де, на моя андроид слушам музика и гледам видеа в ютуб без реклами без да съм дал един лев (има начини но стават само за андроид) докато при айфон не можеш 5 файла да си архивираш без да ти искат да плащаш за приложения и всичко трябва да се позволява за всичко да пишеш парола. мелодия да си избираш за аларма? забрави - най-гадната аларма идва ти да го хвърлиш през терасата. да си ги ползват със здраве некомпетентните хора
  • 4 Обичам Apple

    19 24 Отговор
    Виждам, че загубеняците с андроид си остават слепи за истината. Типично за нивото им.

    Коментиран от #5, #10

  • 5 rekt

    22 6 Отговор

    До коментар #4 от "Обичам Apple":

    Що ли пък аз се върнах отново на андроид? Дали съм глупак или просто ios не ми даваше нужното? Дали нямам пари и за това си предпочитам андроид? Междудругото продавам айфон 11 и 12 про макс като нови!

    Коментиран от #7, #9

  • 6 жсфуг

    17 8 Отговор
    Андроида има много повече възможности но за да се използват адекватно задапаратното устройство трябва да има капацитет. Айфона не струва. Дори най-новия не може да се сравнява по някои възможности със стария ми андроид от 2017. Там имам такива неща за които в Епъл не могат да се сетят вече 2021 година. Искрено съчувствам на приятели и колеги с айфони. Те от своя страна много харесват стария ми телефон дето го нося вече четвърта година.
  • 7 Бмв

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "rekt":

    Колега и аз съю така смених 4-5 айфона , имах 1вия айфон още 2г , тука незнаеха какво е това.Тогава джобс бвше тръгнал по правилния път , но след него са трагедия.Върнах се на андроид и съм по-доволен.
  • 8 Ive

    5 6 Отговор
    До селяните с андроид: Видяхте ли как се прави evergeen design, бе леймъри?
  • 9 Имаме си айфон

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "rekt":

    не ни е нужен друг (при андроида винаги идва момент, в който почва да забавя, забива и накрая го удряш в земята, там му е мястото). Имал съм 6 телефона с Андроид, от евтини до флагмани, е няма такава бъгавост никъде другаде!!! Всички други устройства с Андроид имат същите проблеми (навигации, ТВ боксове). Няма как да е другояче, Андроид е проектиран за много неща, но не и да служи на потребителя. Даже когато забива, рекламите на Гугъл продължават да вървят - основното предназначение на това недоносче. iOS има недостатъци, но когато си се напатил от андроидните недоразумения, това ти струва бял кахър....

    Коментиран от #11

  • 10 Остави ги гроздето

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Обичам Apple":

    е кисело! Само погледни кои ползват iPhone и кои си губят времето да търсят неработещите антивирусни в Гугъл Плей! Всички коментари са излишни....

    Коментиран от #16

  • 11 rekt

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Имаме си айфон":

    имам 4 годишен телефон не е мръднал! Е...освен батерията! Нито е забавил , нито лагва..нито нищо! Знаем кои бавят нарочно телефоните си! Съжалявам но Андроид го ползвам в работно време за работа и ми служи по-добре от ios и да казваш, че не бил да служи на потребителя е несериозно! И ios и андроид са бъгави, ти се радваш, че ios прави по-добра и лесна връзка с останалите продукти, на мен това не е проблем...и така. Елементарни неща като печатане през принтер му идеше зор на айфона, да не говоря за други още по-елементарни неща ..и накрая отиде обратно в кутийката си. С андроида може нещата да не са "гладки" но винаги е ставало това за което ми е потрябвал.
  • 12 TRIF

    2 1 Отговор
    До тези които казват, че Андроид имал по - големи оперативни възможности. Кои по - точно? Кое е това което го има на Андроид а го няма на Apple?
    Само не ми казвайте, че на Андроид апликацията е безплатна а на Apple се плаща.
    А за видеото: Когато фактите говорят и боговете мълчат.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 rekt

    3 2 Отговор
    :) Ти в кой свят живееш? Не ми се изброява..а видеото е отпреди колко? 10г.?!? Защо когато бях с айфон един документ не искаше да разпечата? Или не намира принтера или не се свързва, обхвата накъсваше, hotspot-a нулев..после като си превеждах с андроида документите в реално време семейството напалници с айфоните със зяпнала уста ме гледат и викат какви са тия МОДЕРНИ неща. Забелязал съм, че iphone се купува от два типа хора т.н. "тежкари" и от такива де си мислят, че iphone значи репутация.
  • 16 111111111

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Остави ги гроздето":

    Кое грозде е кисело? Когато през март си купувах Galaxy s21 ultra Айфон 12ката вървеше с 500лв. по-евтино. Нямаше пръстов отпечатък, нямаше 120 херца дисплей, гледам 13-като още няма пръстов, още с 12 мегапиксела камери с 3 зуум... Пич разправяш вицове. Епъл бяха, но отдавна са изостанали, не само от Самсунг, но и от китайските марки. Няма да коментирам сгъваемите им телефони. Не ставайте смешни като си затваряте очите и говорите на пук.