Last news in Fakti

14 Декември, 2021 08:00 7 073

Нова година – нов лаптоп: кои са топ предложенията за работа и обучение?

  • лаптоп

Преносимите компютри вече трябва да предлагат баланс от качества

Нова година – нов лаптоп: кои са топ предложенията за работа и обучение? - 1

В края на една динамична и усърдна година трябва да си признаем, че животът стана по-предизвикателен. Налага ни се ежедневно да се информираме за новостите и да променяме планове в движение. Често това означава да работим и учим на всевъзможни места, а за целта е хубаво да разполагаме с надежден лаптоп с добра батерия.

Изискванията към преносимите компютри в последно време нараснаха значително и те вече трябва да предлагат баланс от качества, които често си противоречат: висока производителност и възможност за много часове работа далеч от контакта; голям и качествено екран, но ниско тегло и тънък профил; фини и леки материали, но и солидна здравина. Добрата новина е, че производителите на лаптопи някакси успяват да съчетаят всички тези възможности в своите продукти и те всъщност стават все по-добри. Така че ако вашият компютър е по-стар от три години, най-вероятно ще сте изненадани, когато видите колко по-мощни и способни са последните модели.

За обучение и работа

Класическият формат при лаптопите си остават шаситата с диагонал на екрана от 15,6 инча. Теглото на актуалните модели, обаче, е далеч под 2 килограма. При един от най-свежите модели на пазара – MSI Modern 15 – говорим за 1,6 килограма при максимална дебелина на алуминиевото шаси под 19 мм. Така дори пълноразмерният преносим компютър става лек и удобен за носене и употреба – дори, ако трябва да го сложите върху бедрата си. Учениците и студентите ще оценят именно това – да могат да използват лаптопа си навсякъде, без да го усещат през целия ден на гърба си. А навсякъде означава и при пълен мрак, защото меката бяла подсветка на клавиатурата е напълно готова за това. Нейните големи и тихи клавиши са много приятни за използване и не предизвикват умора дори при писане на дълги текстове, а както знаем, в училище и университета това е ежедневие.

Нова година – нов лаптоп: кои са топ предложенията за работа и обучение?

Като стана дума за цял ден, то е хубаво да знаете, че батерията на лаптопите MSI Modern може да издържи много часове при нормално използване, така че не е проблем да оставите компактния адаптер за зареждане у дома.

Ако предпочитате още по-компактен и лек лаптоп, то MSI Modern 14 е за вас. Качественият Full HD дисплей се запазва, но теглото вече намалява до 1,29 кг – няма да намерите много ултрабуци, които са толкова леки.

MSI Modern 14 и 15 не са само леки и удобни за работа с металното си шаси и голям тъчпад. Те са и доста производителни, защото разчитат на 11-то поколение процесори Intel, чиято честота може да достигне 5 GHz. В комбинация с 8 или 16 GB DDR памет (максимално до 64 GB) и ултра бърз NVMe SSD те не се затрудняват в нито един момент. За това принос има и най-добрата вградена графика в лицето на Intel Xe или дискретната видеокарта – NVIDIA GeForce MX450.

Нищо не липсва и по отношение на възможностите за връзка. Богатството от портове ви спестяват носенето на преходници, хъбове и кабели, защото на разположение е както нормален USB-A порт, така и USB-C, с който можете да се свържете към външен монитор, и HDMI за моментите, когато ще презентирате своята работа. Скоростта на трансфер достига 40 Gb/s, благодарение на наличието на Thunderbolt, а за любителите на фотографията е наличен и вграден четец за microSD карти. Като добавим и 3,5-милиметровия жак за слушалки и микрофон, както и качествения звуков контролер с поддръжка на Hi-Res аудио, то нищо не липсва от рецептата за оптимално забавление и комуникация по всяко време.

Лаптопите MSI Modern 14 и 15 крият още няколко приятни изненади. Те отговарят на военния стандарт за здравина и издръжливост MIL-STD-810G, така че можете да бъдете с една идея по-спокойни за оцеляването им при неволен инцидент.

Освен това те се предлагат в три свежи и модерни цвята: небесно синьо, бежов мус и гранитно сиво. Липсата на баналното и скучно черно означава, че винаги ще бъдете забелязани и има защо.

За игра със стил

Понеже стана дума за забавление, то не би било пълноценно без „светия Граал“ за всички млади хора – игрите. Те се превърнаха в едно от най-практикуваните и най-вълнуващи забавления и това е съвсем нормално предвид качеството на преживяването, което е несравнимо с нищо друго. Затова, ако искате да играете, ще ви трябва машина с по-мощна видеокарта, която може да се справи без проблем с новите заглавия и отделяната топлина.

За потребителите, които искат баланс между мобилност, дискретност и възможности за игра, MSI специално разработи модела Stealth 15M. Както подсказва името му, той не крещи с геймърските си възможности, а напротив – изглежда като стилен бизнес лаптоп, който няма да ви издаде в моментите, в които искате да отдъхнете с любимата игра. Същевременно Stealth 15M може да предложи достатъчна производителност, за да играете на 15,6-инчовия екран с Full HD резолюция при достатъчно кадри. Заслугата е на бързите процесори Intel Core i7 и видеокартата NVIDIA GeForce RTX 3060. Така ще можете да се насладите на плавни графики без замазване и накъсване на бързия 144-херцов дисплей.

Нова година – нов лаптоп: кои са топ предложенията за работа и обучение?

Stealth 15M се предлага и в изключително елегантно бяло в комбинация с RGB клавиатура. Лаптопът тежи само 1,7 килограма и е дебел по-малко от 17 мм, което го прави и супер преносим. Както и серията Modern, той разполага с най-новата Wi-Fi 6 безжична връзка със 75% по-малко закъснение и скорост на трансфер до 2,4 Gbps.

Ако вече нямате търпение да се сдобиете с нов лаптоп MSI за работа, обучение и забавление, то не пропускайте шанса да го вземете със солидна отстъпка по време на коледните празници. Вижте офертите тук: https://msi.gm/3HfoxLx .