23 Септември, 2022 13:54 1 675 6

Volkswagen смята, че кризата с чипове ще продължи и през 2024 година

  • vw-
  • volkswagen-
  • чипове-
  • криза-
  • полупроводници

Това се превръща в „новото нормално“

Volkswagen смята, че кризата с чипове ще продължи и през 2024 година - 1

Въпросът, който милиони хора по света си задават в очакване на нова кола е „Кога ще приключи кризата с чипове?“. И докато лесен и точен отговор на този въпрос едва ли има, шефът на една от най-големите автомобилни компании в света, тази на Volkswagen, сподели своето мнение за кризата с полупроводници, колко ще продължи тя и кога да очакваме подобряване на положението, ако изобщо ще има такова някога.

Мурат Аксел, който води доставките във Volkswagen сподели пред Automobilwoche, че кризата с чипове вероятно няма да бъде решена скоро и ще продължи и през 2023 година, като вероятно ще се задържи и през 2024 година. Припомняме, че по-рано тази година именно Аксел сподели в свое изказване, че кризата може да бъде решена до края на тази година, но изглежда нещата са се променили драстично.

“С новите геополитически проблеми, ако не друго, то ще стане още по-сложно и предизвикателно, ” каза Аксел. “ Инвестициите за нови доставки вече са в ход, но вероятно все още ще има структурен недостиг на полупроводници до и включително през 2023 година. ”

Германският производител на автомобили прави всичко възможно, за да намали въздействието на недостига през годината. В началото на 2022 г.от компанията трябваше да намалят производството в своя завод във Волфсбург и въведоха система за ранно предупреждение, предназначена да открие недостиг на доставки, което ѝ помогна да идентифицира 150 технически алтернативи на полупроводници.

Освен това Volkswagen се стреми да намали зависимостта си от полупроводници от водещи южнокорейски производители. Съвсем скоро софтуерното подразделение Cariad сключи споразумение както с европейския доставчик на полупроводници STMicroelectronics, така и с TSMC за създаване на по-стабилни доставки на чипове.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Тъпоне

    11 3 Отговор
    Ако тези, които разбъзикаха Русия и Украйна успеят да сторят това и с Китай и Тайван, то въпобще няма да има чипове!
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 1 Отговор
    Ами да взимат от перални , нали така каза УРСУЗ фон ЛАЙ НЯН ‼️‼️
  • 3 Олеле

    11 1 Отговор
    Ами, кой каза, че трябва да са фрашкани с чипове?Скоро време очаквам да ни забранят и да шофираме, защото видиш ли, компютрите мислят за нас.Да започват производство на истински автомобили каквито се правеха преди 20 години.
  • 4 психо

    9 2 Отговор
    Ще има кризи постоянно за да поддържат цените високи...
  • 5 Къде

    9 0 Отговор
    да им изпратя старата си пиралня, да й земът чипувти й? Безплатно я давам, транспорта за тяхна сметка.
  • 6 Иван

    7 0 Отговор
    Германците знаят как се прави карбуратор, делко и табло със стрелкови уреди.
    По-малко електроника по-надеждна кола.
    Golf2,Audi80, да вадят старите чертежи и да почват да ги произвеждат.