Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 16:15 1 359 4

Роботът на Tesla може да вдигне пиано (ВИДЕО)

  • tesla-
  • робот-
  • bot-
  • пиано

Хуманоидният Bot не се затрудни със задачата

През изминалия месец Tesla показа новата версия на своя хуманоиден робот Tesla Bot, а сега американската компания показа на какво е способен той в интересно рекламно видео. В него механизъм съставен от единия крак на робота вдига без проблем пиано тежащо около 500 килограма.

 

Към момента на представяне на новия Tesla Optimus, компанията все още бе в ранен стадии на разработката на робота, но изглежда плановете вече напредват и скоро роботът ще проходи съвсем сам. Машината се задвижва от 28 механични мотора, като два от тях отговарят за краката.

Това е един от редките случаи в които Tesla публикува видеа с цел реклама и изглежда от компанията наистина държат на робота и имат големи планове за него.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    10 0 Отговор
    не виждам робот аз

    Коментиран от #3

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    Това го може всеки кран на Морска гара ‼️
  • 3 Е как да видиш?

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "РЗС":

    То като преписваш статия от някъде трябва да имаш и малко техническа култура, за да редактираш буквалния превод на google translate.

    Няма и крак от робот даже. Това е само линейният двигател който задвижва крака на робота. А тези които сме учили физика до осми клас знаем принципа на лостовете и тези 500 кг на двигателя не означават, че роботът ще може да вдига 500 кг.

    Пък и роботът ще се захранва с батерии и двигателя няма да има активно охлаждане, така че очевидно трябва да е презапасен.

    В общи линии нищо интересно, за хора които знаят за какво става въпрос.
  • 4 Кв'о речи?

    5 1 Отговор
    "Това е един от редките случаи в които Tesla публикува видеа с цел реклама и изглежда от компанията наистина държат на робота и имат големи планове за него."

    Вие сериозно ли? Правите ли разлика между Тесла не плаща за реклама и Тесла не прави рекламни клипове?

    Само в канала от който сте пуснали клипа, тесла има 289 клипа, като само за последните две седмици е публикувала 9 клипа, един от които е този с пианото.