Last news in Fakti

5 Юни, 2023 17:30 12 945 15

Най-коментираната функция при „айфоните“ вече и при Android

  • батерия-
  • iphone-
  • apple-
  • android-
  • приложение-
  • софтуер

Google може да въведе Battery Health при новия си софтуер

Най-коментираната функция при „айфоните“ вече и при Android - 1
Снимка: Shutterstock

Ако притежавате устройство на Apple или дори сте влизали веднъж в група или форум на марката, то въпросът „Колко процента ви показва Battery Health-а?“ със сигурност не е нов за вас. Все пак за тези за които това е непозната материя, устройствата на Купертино имат вградена опция, която показва максималния капацитет на батерията и често дава поводи за коментари между собственици на различни устройства.

Съвсем скоро тази тема на разговор може да стане много добре позната и на хората с Android устройства, след като разработчици във форума XDA-Developers са открили код за приложение с името BatteryManager. Новата програма вероятно ще бъде включена в Android 14 като част от обновленията за операционната система на Google, които ще пристигнат по-късно тази година.

Към момента се споменава, че този код е открит само на Google Pixel смартфоните, но съвсем не е изключено да го видим и на други смартфони. Към момента Android не предлага подобна функция, но за сметка на това има няколко приложения, които го правят.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоеко

    2 27 Отговор
    Андроид изостава…

    Коментиран от #2, #12, #13

  • 2 Дрън дрън

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "Стоеко":

    Не забравяй че за android има абсолютно всякакви приложения. По-голямата част от тях безплатни. Такива програми имаше още за първия ми андроид. Единствената разлика е че сега ще станат програми по подразбиране, които идват с операционната система.

    Обаче има една важна подробност. Не ми се е налагало да инсталирам подобна програма от години, а при iphone това е от необходимост, защото винаги имат проблеми с батерията, въпреки че моя настоящ телефон се зарежда със 120 вата, а най-бързото зареждане което позволява iphone е 20 вата. На това те му викат бързо зареждане, което деградира батерията. Колко ли е бавното те си знаят.

    Коментиран от #4

  • 3 Тод

    15 3 Отговор
    Това не е функция, а анимация. Проценти, които нямат нищо общо с деградацията на батерията.
  • 4 Джон

    2 20 Отговор

    До коментар #2 от "Дрън дрън":

    Повечето приложения на Андроид са фейк и показват фейк данни. Щом хардуерът не го позволявя, значи приложението е фейк.

    Коментиран от #5, #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чапо Айфони-сифони

    12 0 Отговор
    Сифон е като наркоман ,винаги търсех зарядно !
  • 7 Бай Ставри

    1 8 Отговор
    Какво е Андроид?
  • 8 Знайко

    6 1 Отговор
    Само аз ли се сещам , че при телефоните с несменяема батерия, деградацията и ще осигури поокупка на ново устройство! Затова и не се борят с деградацията и даже не ти дават ОРИГИНАЛНО зарядно а те пращат да си купиш НЯКАКВО СИ което да разкаже играта на батерията двойно по-рано.

    Коментиран от #9

  • 9 Джон

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    Несменяема батерия? В оторизирани те сервизи на Апъл ти сменят батерията качествено и срещу малко пари. Апъл имат програми за смяна на батерии на стари телефони. Те се грижат за телефоните се и се опитват по всякакъв начин да им удължат живота, като поддържат софтуера много години назад и като пускат програми за евтини смени на батерии.

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Салам

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джон":

    Митове и легенди
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 едрфтгъхуй

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стоеко":

    Толкова е изостанал тоя Андроид, че един гнусен китаец Хуауей П30 Про и днес, ЧЕТИРИ ГОДИНИ след като е закупен спокойно си прави 6+ часа SoT преди да изпищи, че е стигнал до 10% заряд... Като нов правеше по 7 часа... Зарежда се както падне- и бавно, и бързо, и безжично като никой никога не се е съобразявал с разните глупости "как да съхраним батерията по-дълго"...

    При същата употреба огризка 11 Про Макс на жената НИКОГА не е стигала до повече от 6 часа SoT и вече е с ДВА ПЪТИ сменяна батерия. И то в ОФИЦИАЛЕН СЕРВИЗ- един път в Австрия, последно в Италия... Последно преди 2 месеца я сменях щото в рамките на 20 дни батерията рязко умря- от "едва стига за цял ден" положението стана "умира в 15:30 часа"...
  • 13 Да дее

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стоеко":

    Да, да, позна, точно изостава, на айфона да му смениш батерията с оригинална колко плащаш? И колко плащаш на андроид? На нас даже не ни трябва, телефон за 1500лв можеш да го смениш след 2-3 години. Ама с такъв за 3000лв тряя да караш 5-6 години
  • 14 Глупости

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Джон":

    Как пък разбра, че хардуерът не го позволява? Софтуерът е лимитацията, някои телефони трябва да се руутнат
  • 15 Ти не си умен

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джон":

    Срещу малко пари ли? Това го казваш без да знаеш нищо, нали? Проверявал ли си на сайта на епъл колко ти искат? Иди, провери и тогава се върни да спориш