ФАКТИ.БГ

Адв. Хаджигенов пред ФАКТИ: Това не е правосъдие, а някакъв нашенски нацизъм

Юристът, защитаващ интересите на Десислава Иванчева, коментира вчерашното съдебно решение

Публикувана: 7 Юли, 2020 22:10
53 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 14153
Адв. Хаджигенов пред ФАКТИ: Това не е правосъдие, а някакъв нашенски нацизъм
Снимка: ФАКТИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.9 от 62 гласа.

''Аргументираха го по изключително забавен начин (б.р. решението на Апелативния специализиран наказателен съд за присъдите на Иванчева, Петрова и Дюлгеров). Но това в момента няма значение. Всъщност това, което се случи вчера, е следното: Апелативният спецсъд отмени изцяло присъдата на първоинстанционния съд и на практика наложи нова присъда за различни неща. Т.е. чистото намаляване на присъдите няма кой знае какво значение като цифрички. Това бе възможно най-вероятният сценарий, когато видяхме кой състав ще съди Иванчева на Апелативния съд. Беше ясно, че най-вероятно това ще се случи и не ни изненадаха по никакъв начин'' Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Николай Хаджигенов, който защитава интересите на осъдената на 8 години ефективно бивша кметица на софийския район ''Младост'' - Десислава Иванчева. 

Припомняме, че вчера Апелативният специализиран наказателен съд издаде присъдите си за Десислава Иванчева (8 години затвор), заместничката ѝ Биляна Петрова (7 години) и бившия кмет на ''Младост'' - Петко Дюлгеров (6 години). Тримата бяха осъдени за това, че са поискали подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

''Няма за какво да се радваме. Значи, първо, това е първото от тези, може би най-големи дела в последните няколко години, с толкова много драстични процесуални и всевъзможни нарушения на закона. Аз исках пълно оправдаване и отвод на състава на съдия Ушев. Естествено, това не се случи. Което също беше очаквано. Определянето на първи въззивен състав по всички знакови дела и всички знакови мерки, освен целта, която се преследва, т.е. всички да бъдат осъдени, всички да бъдат задържани на всяка цена, е и сигнал, че това дело е под някакъв, не просто особен надзор, а под специален особен надзор, да го наречем така. И се наблюдава от най-високо място, щом слагат председателя на Апелативния спецсъд по тези дела и по тези мерки. И вие виждате, че там практиката е абсолютно константна, няма мърдане от правата линия, която се спуска от правителството. Аз ненапразно в пледоарията си сравних специализираните органи и делото ''Иванчева'' с аферата ''Драйфус'' и с Народния съд, защото това са политически създадени органи, те са извънредни по своята правна същност, и резултатът е не изненадващ.

А иначе по отношение на смисъла на присъдите аз не съм доволен, защото всяка една осъдителна присъда е огромен проблем за правосъдието ни. Това ясно показва накъде отива нашето правосъдие. Задържането на Иванчева беше направено толкова показно и след това месеци наред, все още зам.-главният прокурор Гешев, буквално ежедневно беше в някоя телевизия, в някакви медии, и се бълваха отделни парчета от отделни неща с единствената цел, че Иванчева е виновна. Пък ''светеше като коледна елха'', пък не знам си какво си. В крайна сметка прокурорът в обвинителната си реч онзи ден каза, по повод ''светенето като коледна елха'', че е валял силен дъжд и подсъдимите са си бърсали ръцете по дрехите и затова нямало от маркиращото вещество от банкнотите по ръцете, а само по върха на носа на Иванчева. Цяла България гледаше снимките, това беше онлайн излъчване непрекъснато на живо, и беше страшна жега, и беше ярко слънце, и нямаше капка дъжд, и никой не си е бърсал ръцете. Още повече, че те бяха закопчани с белезници на гърба през цялото време. Това ви го давам като пример, за да илюстрирам цялото това безумие и безобразие, което направи прокуратурата'', заяви още адв. Хаджигенов.

''Аз още в самото началото това го кръстих филма ''Иванчева''. Всеки един, най-обикновеният чиновник в Крива бара Ломско в кметството, или някъде другаде, гледа филма ''Иванчева'' и знае какво ще му се случи, ако мръдне встрани от това, което му разпорежда управляващата партия, в случая ГЕРБ. Това се прави нарочно, това е показно -  вижте какво се случи с тях, това ще се случи и на вас. Местната власт е много важна, но това важи не само за местната власт, това важи и за държавната власт, това показа включително и на бизнесмените, още преди да започне сагата с олигарсите, показаха им какво всъщност ги чака всички. След това като започнаха олигарсите, включително Божков и т.н., е вече никой няма никакво съмнение какво се случва с тези, които не угаждат на Борисов, или на Пеевски, защото те не винаги имат еднопосочни интереси'', допълни защитникът на Десислава Иванчеа.

''Един от акцентите, които сложих в защитната си реч онзи ден, беше опороченият процес. Всичките тези многомесечни излияния на прокуратурата и на политици от управляващата партия, насочени в една-единствена посока, а именно: ''Иванчева е виновна'', водят дотам, че процесът е опорочен изначално. Презумпцията за невиновност е хвърлена на боклука и водата е пусната два пъти след нея. Край, приключихме. Тоест, изначално всеки един българин има създадено предварително мнение - е ли е виновна Иванчева, взела ли е пари, не е ли взела пари и т.н. Което довежда дотам, че първоинстанционният съд, вече на подсъзнателно ниво, дори не е разгледал една от основните хипотези, а именно, че Иванчева не е виновна. На почти 300 страници мотиви, там няма опит за разглеждане на тази хипотеза. А тя е вътре в делото. Единствената хипотеза, която е разгледана, и за което те са осъдени, е, че Иванчева е виновна. Което е огромен процесуален проблем, въобще не стигаме до материалното право. 

Прокуратурата, в ръцете на Гешев, се опитва да води процеса по медиите. Вие виждате сега дори с олигарсите какво се случва. Вадят отделни парченца от отделни неща, не можем да ги наречем доказателства, и се мятат по медиите. При това, забележете, не по всички медии, а само на техните медии, т.е. тези, които обслужват правителството и прокуратурата. Това се прави с една-единствена цел, т.е. да убедим хората, съда, себе си, включително, че този някой е виновен. Ама, дали е виновен... Той бил мръсен, ок може да е мръсен, обаче всички са невиновни до доказване на противното с влязла в сила присъда. В крайна сметка процесът трябва да се води в съдебна зала, а не по медиите. И да - има обществен интерес, и той трябва да бъде задоволяван, но не нарушавайки закона, защото хвърлянето на доказателства в определени медии, и само обвинителни доказателства, и даже много често, както и по моите дела, само парченца от отделни доказателства, това води до едно-единствено нещо, а именно изначално опорочаване на процеса'', категоричен бе адв. Николай Хаджигенов.

Юристът бе категоричен, че действията на прокуратурата съсипват човешки животи на множество парченца.

Той е подал жалба до Върховния съд. ''Ако имаме правосъдие, ние ще се видим на на Върховен съд и ще се борим, и Върховният съд трябва да отмени тези присъди, защото те са незаконни, противоречат на идеята изобщо за правосъдие. Абстрахираме се от Иванчева, от Петрова, от Петко Дюлгеров и т.н. Това не е правосъдие, не може да бъде правосъдие, това е нацизъм, в някакъв вид, нашенски'', смята адв. Николай Хаджигенов.


Адв. Хаджигенов, който далеч не е равнодушен към българските политически теми, коментира и своеобразното реабилитация на Цветан Цветанов в българския политически живот, произтичаща от оневиняването му по корупционния скандал ''Апартаментгейт''.

Ето какво заяви адвокатът:

''Цветанов е лицето не само на милиционерщината, но и на корупцията. Да, той беше оправдан за всичките тези шест апартамента с парите на тъщата и за всичките други свинщини, които направи за времето, в което беше във властта. Това е необходимо на статуквото, Цветанов е необходим, и Цветановите хора, и въобще подобните нему са необходими на статуквото.''

''Нека да припомним, че всъщност Борисов никога не е управлявал самостоятелно. Дори първият път, когато спечели изборите. Той никога не е управлявал самостоятелно. Те се опитват по някакъв начин да се задържат във властта, защото без властта какво ще правят? Ако не влезнат в затвора, те изтичат в канала, където им е мястото. Аз съм сигурен, че всеки средностатистически простак разпознава в себе си Борисов и казва: ''Той е прост, и аз съм прост''. 

Политиката у нас е единственото средство за интелектуално скромни хора да постигнат нещо. В противен случай те трябва да пасат патките някъде, бувкално. Ако не е политиката... Ето, огледайте се, Цветанов, Борисов, ''Патриотите'', ма всичките ''патриоти'', вкупом. Кой от тях е интелектуален връх? Никой. Е, може би в сравнение с Цветанов те могат да четат и пишат, ама не повече. И това е. Резултатите са налице'', коментира той.

Юристът коментира и днешното изслушване на премиера Бойко Борисов в Специализираната прокуратурата, което бе заради смс кореспонденцията му с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков. След изслушването си родният министър-председател заяви пред медиите, че всичко е, защото глезят президента Румен Радев.

''Бойко за толкова години не съм го чул нищо умно да каже. Или свързано. Първият си половин мандат го изкара със Станишев на уста, втория си мандат го изкара не помня с кой на уста, третия с Корнелия и сега в последните му дни президентът му е все в устата. В смисъл, все някой друг трябва да му е виновен. Такива като него имат нужда от външен враг. Някой, който да сочи с крак и да вика: ''Той е виновен, не съм аз виновен''. Лошото е, че хората у нас са склонни да възприемат подобна теза, без да се замислят за нищо, защото вярват в светлото бъдеще, във вожда, в партията майка и не знам си какво. Това довежда до ето такива невероятни изкривявания.

Ако трябва да съм честен идея има тук (б.р. в привикването на Борисов за изслушване). Само че трябва да има независим прокурор, който да свърши работа. Такъв в Специализираната прокуратура няма, ако въобще в прокуратурата е останал такъв. Идея има, защото ако Бобоков е обвинен за търговия с влияние, защото си е разменял смс-и с президента, при положение, че е разменял смс-и и с премиера, какво правим тогава? Имаме ли търговия с влияние? Ако някой има реална власт в държавата, това не е президентът, който няма никаква власт, освен представителна и това е по силата на закона, за разлика от премиера, особено Борисов, който държи цялата власт и сочи с оня дългия пръст, и вика: ''Аз т'ва, аз онова'', и разпределя баницата.

Аз в началото казах, че лагерите ''Борисов'' и ''Пеевски'' не винаги вървят в синхрон. Тук е възможно Борисов някъде да е ''настъпил мотиката'' и лагерът на Пеевски, който всъщност управлява прокуратурата, да го викне, защото известно е, още като главен секретар, че Бойко като чуе за прокуратурата и му става лошо. Сигурно има причини за това. Многократно е заявявал: ''Вие какво искате? Да ме влачите по прокуратурата''. Сега го завлачиха, макар и по формален повод, ''да те разпитаме'', но това би могло да бъде интересен инструмент да го стиснат за меките части и да го държат там.''

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.9 от 62 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Майна
1 Отговор
Няма НАРОД, .
Няма ПРАВОСЪДИЕ,Няма ...Държава..
ИЛИ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕСНАТ И ДА СЕ ВДИГНАТ ИЛИ И БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА.

Коментиран от #44


Оценка:
-13 +142

Да бе да
2 Отговор
И ти си адвокат на крадците и мошениците! Лицемер!

Коментиран от #10


Оценка:
-160 +26

Голямата скандал е това с НСО и Доган
3 Отговор
всяка друга новина, която пуснете представлява нищо пред този горещ картоф.

Коментиран от #7


Оценка:
-9 +108

ИВАН
4 Отговор
ОБЛАЦИТЕ СА ДОКАРАНИ НАД СОФИЯ С ДРОНА НА ПРЕЗИДЕНТА. СПЕЦПРОКУРАТУРАТА Е ОБРАЗУВАЛА ДОСЪДЕБНО ЗА ИЗВЪРШЕН ВОДЕН ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ С ПОМОЩТА НА 2 БРОЯ УПРАВЛЯЕМИ ОБЛАЦИ

Оценка:
-6 +83

Невиновни и познати
5 Отговор
Честните ги сготвят до въглен, а Бобоков го познаваме и му помагаме, щото ако помогна за чекмеджето.

Оценка:
-10 +47

Ха ха
6 Отговор
За този ли измамник става въпрос,
той се оказа много прост!

Оценка:
-65 +19

Кире
7 Отговор

До коментар #3 от "Голямата скандал е това с НСО и Доган":


Хората бая пускаха по тая тема днес.

Оценка:
-9 +20

Бесен Язовец
8 Отговор
Правосъдие ала Стефан Стамболов който не е с мен в зандама!

Коментиран от #48


Оценка:
-11 +39

ГЕРБАВИ БОКЛУЦИ
9 Отговор
ОБЛАЦИТЕ СА ДОКАРАНИ НАД СОФИЯ С ДРОНА НА ПРЕЗИДЕНТА. СПЕЦПРОКУРАТУРАТА Е ОБРАЗУВАЛА ДОСЪДЕБНО ЗА ИЗВЪРШЕН ВОДЕН ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ С ПОМОЩТА НА 2 БРОЯ УПРАВЛЯЕМИ ОБЛАЦИ

Коментиран от #51


Оценка:
-9 +30

Байчето
10 Отговор

До коментар #2 от "Да бе да":


Герберски трол!

Оценка:
-5 +37

Тиквичку
11 Отговор
Нарцисизам и шкафа да е пълен

Коментиран от #13


Оценка:
-7 +43

Гешев
12 Отговор
Нали знаете става каквото кажа!

Оценка:
-6 +22

Хейли
13 Отговор

До коментар #11 от "Тиквичку":


Окончателната диагноза, въпреки че е възможна сериозна и непредвидима прогресияна заболяването.

Оценка:
-3 +16

ежко
14 Отговор
Всъщност е много прав!

Оценка:
-9 +38

Ива
15 Отговор
За голямо съжаление днес държавата България е жалка и изнасилена от мутрите ! Този народ е заспал и смачкан , както никога досега !

Коментиран от #52


Оценка:
-7 +59

Активист на БКП
16 Отговор
Кой не скача е червен... Помните ли как скачахте...Заслужавате си съдбата...

Коментиран от #20


Оценка:
-10 +37

Тъпия калпак
17 Отговор
Винаги е тъп и на казана не му трябва дяволи.

Оценка:
-5 +5

Калпацииииииииии
18 Отговор
Такива ще си останете

Оценка:
-2 +8

Programist ot Germanija
19 Отговор
tozi NAGAL advokat e samo za ZATVORA !

Коментиран от #23, #24, #25, #26


Оценка:
-26 +7

Daaaaaaaa
20 Отговор

До коментар #16 от "Активист на БКП":


Помним и как работехме цял месец и като получехме заплатите - стигаха за две кутии цигари.... Така че сте същите боклуджаци...

Оценка:
-22 +7

Този Хаджигенов
21 Отговор
го помня съвсем в началото когато се появи в публичното пространство с какъв нагъл тон каза,че искал да влезе в управлението на страната,и от тогава не е престанал да плюе властта

Оценка:
-28 +9

22
Този коментар е премахнат от модератор
23
Този коментар е премахнат от модератор
Пак чингенета
24 Отговор

До коментар #19 от "Programist ot Germanija":


Злосторят за турците.

Оценка:
-2 +4

25
Този коментар е премахнат от модератор
До самозваниа програмист
26 Отговор

До коментар #19 от "Programist ot Germanija":


На коя програ си писъл? Умнико.

Оценка:
-1 +6

икономист
27 Отговор
Адвокате ,адвокате,защо всички сте такива едни честни,обещващи и критични, ама докато не сте на власт.А когато сте вече във власта ,ставате разбойници и карадци?Ми това си е НОРМАЛНА ЧОВЕШКА БЪЛГАРСКА ЧЕРТА.Тогава няма смисъл да сменяме властта.Ама знаеш ли?.Оказа се че Борисов по-малко краде от други преди него.Нали си спомняш,че всички еврофондове ,парични потоци тотално бяха спрени,точно заради огромните далавери и каражби ,когато БСП управляваха.Сега ,няма такова нещо.Няма спиране на евросредствата ,напротив.Е ,какво значи това-няма кражби. Тогава защо да сменяме това управление ,с управление на онези същите БСП,заради които ЕС спря вцичко?Нито е полезни,нито е необходимо..Виж ,когато дойде момента ,БСП вече да я няма, тогава може да се пробваме за нещо друго.Но сега ,на този етап ,дори е опасно власта да попадне отново в БСП.

Коментиран от #37, #39


Оценка:
-20 +12

юрист
28 Отговор
А ,за присъдите ли говориш?Наистина скапано законодателство-никаква строгост.Тези хора с изкривеното си грабителско съзнание,трябваше да бъдат осъдени най-малко с по 20-30 год.затвор,така както биха били осъдени в САЩ.Призуцията е ,че с това си самосъзнание ,на тази възраст/още повече ,че не признават вината си и не се разкайват/,ТЕ СА ВРЕДНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО и повече не би трябвало да се бръщат в него.Т.е.законодателството цели сроги наказания за такива престъпления ,за да изчиства обществото от гнилоча.Така, че нашето законодателство е много много остаряло/лигаво/,което смазва държавата и я прави пропита от кражби и корупция.Т.е.НЯМА АДЕКВАТНА НАКАЗУЕМОСТ.

Коментиран от #32


Оценка:
-7 +13

Аааъъъ
29 Отговор
При подобно публично погазване на закон и правокъсъдие, рано или късно на някой няма да му издържат нервите и ще стане страшно...

Оценка:
-5 +15

Мдааа
30 Отговор
От все сърце се моля, някой ден всички вие български,политици,бизнесмени,депутати и всякакви там 27недосегаеми,да бъдете съдени по европейските закони,не по българските,да видим тогава кой ще ви е крив, но рано или късно...

Оценка:
-0 +21

Шамара
31 Отговор
Е хайде тогава никой да не съдим, да освободим полицията и армията всеки да прави каквото си иска? Само, че като някой ми поиска парички ще получи 70-сет грама олово в кратуната! И такива подкупни адвокати не ни трябват също! Е съгласни ли сте?

Оценка:
-16 +9

Шамара
32 Отговор

До коментар #28 от "юрист":


Прав си на 100% ! И също докато има такива адвокати които искат оправдателни присъди и се оплакват от съдийския състав !

Оценка:
-11 +8

bulgarian know how
33 Отговор
Дори нацизъм не е адвокате , някакъв нашенски апотеоз на посредствеността , некадърността и простащината , която трябва да доминира обществото и най-вече да владее парите , единственият възможен начин , за тях , от никой да станеш някой.

Оценка:
-3 +11

Марковски
34 Отговор
Ей Факти Този анонимник го направихте светило в адвокатската професия Не ни занимавайте с него Упорито го налагате в пространството

Коментиран от #35


Оценка:
-19 +8

правим неща всякакви
35 Отговор

До коментар #34 от "Марковски":


Да нещо , като от пожарникаря сикаджия , министър председател , ама не съвсем като.

Оценка:
-6 +2

един от първите потърпевши
36 Отговор
Правилно казано, с аргументи. Преди много години и аз бях потърпевш, и знам какво значи да те бият с лопата по главата. Знам какво значи да си виновен до доказване на противното. Доказах го и бях оправдан. Осъдих държавата и платихме всички, вкл. и аз на себе си. Вкл. и троловете тук. Бог да те пази и благослови, г-н Хаджигенов. Такива като теб трябва да са политици, но сигурно няма да искат.

Оценка:
-6 +17

СХУЙ
37 Отговор

До коментар #27 от "икономист":


Щом нямало кражби сега,можеш ли да ми кажеш ИКОНОМИСТЕ-"човече..!/ но по пера и направляния,КЪДЕ ИЗТИЧАТ ВЗЕТИТЕ 15 МИЛИАРДА КРЕДИТ,ЗАЩО СЕГА,СЛЕД САМО 2 ГОДИНИ ПАК НЯМА ПАРИ В ДЪРЖАВАТА??И КОЕ ОТ ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА Е ВЗЕЛО В ТАКЪВ ОГРОМЕН РАЗМЕР ТАКИВА КРЕДИТИ?

Оценка:
-5 +8

Орнела мути
38 Отговор
От бившо ченге не ми се слушат глупости !!!Медина та изява не те прави топ адвокат само по някой изброени медии се появяват едни и същи

Оценка:
-6 +6

Коко
39 Отговор

До коментар #27 от "икономист":


Борисов крадял по малко ами това в шкафчето му спестявания от закуски ли са ти умнико знаеш ли че повечето хора не могат да я напишат тази сума апък кюлчета злато само по телевизията ще гледат кумонистите крадяли много ами 10 години управлява твоя идол Боко тулупа що не го вкара в панделата така ще е до ликвидиране на държавата а така като гледам то ще е съвсем скоро

Коментиран от #49, #50


Оценка:
-7 +7

Тошко
40 Отговор
Хаджи Генов, трябва ли да ти припомням, че на кривата ракета вълната и пречи? .... Кажи си, че искаш Велико Народно Събрание!?!?

Оценка:
-7 +5

Го4о
41 Отговор
Пинокиото го фърлиха в гьола! Следва втора серия, ще му връщат байрака. Ха ха ха...

Оценка:
-2 +5

42
Този коментар е премахнат от модератор
43
Този коментар е премахнат от модератор
44
Този коментар е премахнат от модератор
Истина
45 Отговор
АДВОКАТ ГЕНОВ ВИЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА

Коментиран от #46


Оценка:
-8 +4

ke da
46 Отговор

До коментар #45 от "Истина":


за затвора си ти , щото си от мафията!

Оценка:
-3 +4

Джуна
47 Отговор
По плюенето върху адвоката ще познаете колко ги е страх от възмездие!

Оценка:
-3 +3

Дидо
48 Отговор

До коментар #8 от "Бесен Язовец":


Глупав си и не познаваш Стамболов

Оценка:
-0 +1

ДО КОКО
49 Отговор

До коментар #39 от "Коко":


Хаджигенов е най-некадърният адвокат. Присламчва се към добрите и го ползват, като "чирак", би ви провалил делата. Вярно, пари лесно не се изкарват. Хаджигенов, няма нищо общл с фобрите и елитни адвокати. Когато си неграмотен и далеч от съвременните техники, по добре не се излагай. Снимките са монтаж. В/ху тях е работено. Такава снимка мога да ти направя и на теб. Ходи доказвай, че нямаш сестра, но би могъл и до развод да стигнеш. Човек трябва наистина да е ОЛИ, за да повярва, че са истински банкноти и кюлчета. От Швейцария бях донесла кутии с шоколадчета, с големината на тези на снимката, с жълт станиол. Ако бях снимала, спокойно биха се приели за кюлчета. При конфискуваните стоки, се описва (пример: монета, пръстен или синджир от жълт метал), има експерти, които трябва да преценят дали са златни или менте. Отдавна не само депутати, премиер, президент, но и от обикновените граждани, имат каси, сейф и т.н., за съхранение. Колко тъп трябва да си, за да приемеш, че би си оставял пари и кюлчета на показ, когато имаш гости? Но в Б-Я, деб@или, не ни липсват. Олигарсите, ползват банкови трезори, с месечени наеми. Една лъжа, повтаряща се няколко пъти, се приема за истина. Иска ми се да прочета истината за 3-те икономически катастрофи, за ИЗНЕСЕНИЯТ на 3 транша златен резерв за Москва, лично от Живков и външният дълг, който ни завеща да изплащаме; за банковият фалит при Виденов, с участието на Р. ГЕЧЕВ (приватизацията чрез РМД-та), как К. ИМПЕКСОВА освен Техноимпе

Оценка:
-0 +3

ДО ДЕБИЛ 39
50 Отговор

До коментар #39 от "Коко":


Не смей да споменавал твоите комунисти, които фалираха д-вата (разграбиха, приватизираха, откраднаха спестяванията и пенсионният фонд) над 200 млрд. $. Пенсиите бяха 3-6$, хлябът 200-300 лв., 1$=3000 лв., празните магазини и купонната система. Жалък и тъп индивид, когато измишеш пътя на ББ, заемеш поне 1 от постовете му, работиш неуморно и правиш всичко в интерес на Б-Я, ще имаш право на коментар. Твоите червени паразити фалираха д-вата и са готови, отново да я ограбят. Как не ви е срам. Откраднаха ви пенсионният фонд, а вие мълчахте като риби. Днес, пенсиите се изплащат от осигуровките на работещите (децата и внуците ни), вие искате и искате. Неграмотно, мързеливо и тъпо племе . С твоят интелект, нямаш начин да съществуваш. Вие, комунистите, създадохте робско и недъгави племе. Днес, когато Б-Я тръгна напред, отново се опитвате да я върнете в 90-те. Вашата партия и електоратът им, сте паразити, останали в развитието си в 90-те. Никога няма да се върнете на власт. Който е образован, интелигентен, с добра професия, ще се развива. А вие и след ББ, ще си останете недъгави и осъкатени в жалкият си живот. Изпусна се моментът, да се отреже главата на змията "Дорде е мъничка змията, да и разкажем главата", но... Огладняла, освирепяла и алчна за власт и пари, повдига отнова глава. От вълк, овчарско куче не става. Вълкът си остава хищник, дори да е облечен в овча кожа, ще заблуди отново своите дебилно овчици и в подходящият момент, ще нападне. Никога на власт К. ИМ

Оценка:
-2 +2

51
Този коментар е премахнат от модератор
ДО ИВА
52 Отговор

До коментар #15 от "Ива":


Смачкан и заспал народ бяха, когато комунистите фалираха и приватизираха д-вата. Защо не протестирахте, когато ви откраднаха спестяванията (Р. Гечев) и пенсионният фонд? Защо не протестирахте, когато комунистите си приеха Закон за давност, за разграбването и фалитът? Защо не протестираахте, когато се извърши приватизацията (К. Имчексова)? Защо не протестирахте, когато при Орешарски фалираха ЦКБ? Защо не протестирахте, за да има Закон за Лустрация? Днес, когато д-вата върви напред, сте готови да я върнете във времето на 90-те? Вашите паразитни соц. комунисти, които фалираха и ограбиха д-вата, са готови отново да грабят. Вие сте техният трамплин и отново ще пиете ст у вода. Така, както по времето на СОЦА, бяха съсипани хиляди живота, днес ще съсипете отново живота на младите. Тъпо, мързеливо, некадърно племе... Вие сте отчайващи прости и неблагодарни.

Оценка:
-1 +2

ddd
53 Отговор
След Татяна Долнчева вече уважавам и Хаджигенов.

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Румен Драганов
Румен Драганов с коментар за състоянието на туризма ни
Приходите от алкохолния туризъм не влизат в държавата, а отиват в мафията."

Още бисери
ТОП 5