Last news in Fakti

23 Септември, 2020 20:04 14 493 61

Еленко Божков пред ФАКТИ: Ковачки ще гори боклуците на италианската мафия в Бобов дол

  • еленко божков-
  • протести-
  • полиция-
  • енергетика-
  • тец ''бобовдол''-
  • тец бобов дол-
  • христо ковачки-
  • боклук-
  • мафия-
  • камора-
  • ндрангета

Енергийният експерт коментира и ситуацията с протестите в България, част от които е и той

Еленко Божков пред ФАКТИ: Ковачки ще гори боклуците на италианската мафия в Бобов дол - 1
Снимка: ФАКТИ

''Ние сега даже не знаем какво имаме пред себе си. Дали това са редовни поделения на Антиконфликт, Жандармерия. Както се вижда има и такива без отличителни знаци, които хич не си поплюват. Аз например, на 2-ри септември бях залят силно със сълзотворен газ или ''Пейпър'' спрей, кожата ми се обрина, дълго време бях просто извън строя. Дълго време имам предвид 4 или 5 часа. Добре, че бяха майките от ''Системата ни убива'', които се грижиха за мен и всички нас, които бяхме там обгазени. Аз не можех да си изтрия от кожата следите от това в продължение на няколко дни. Но, който го е страх от мечки, не ходи в гората просто''. Това заяви енергийният експерт Еленко Божков пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ. Божков е един от активните общественици, които протестират срещу правителството и главния прокурор от месец юли до днес. През юли той бе един от обвинените за спирането на метрото, което беше форма на граждански протест.

За концентрацията на полиция в центъра на София и предполагаемите разходи за това, Еленко Божков заяви следното:

''Това са много сериозни разходи. Да докараш тази цялата жива сила от провинцията... Освен това там оголваш фронта пред битовата и дребна престъпност, защото всичките тези хора са тук. Като отношение към протеста и към тези масови безредици, по-скоро трябва да се търсят изводи в психология на масите, в психология на тълпата, ако искате, защото там се вижда как може и как трябва да се решават подобни проблеми, как да се действа в подобни ситуации. Аз не мисля, че те са чели, а има цяла катедра в Софийския университет. Способи има. Използва се грубата сила, както виждате. Тук ние много говорим за пропорционалното, нали Европейският съюз и Европейската комисия ни дават съвети как да се реагира, че всеки има право на мирен протест и сила трябва да се прилага пропорционално. Виждате, че нищо такова няма.''

''За мен е необяснимо това, което стана пред старата сграда на Народното събрание. Не мога да разбера какво наложи това да се строяват четири или пет редици полицаи и да препятстват желанието на хората да отидат по някакъв начин да изразят отношението си към Деня на независимостта пред монумента на Незнайния воин и пред храм-паметника ''Св. Александър Невски''. Необяснимо, а заради това и недопустимо. Но пак искам да кажа, че този протест има страхотния шанс да бъде организиран и вдъхновен едновременно от тези тримата - Бабикян, Хаджигенов и Минеков. Това е страхотен шанс, хора с интелект, фигури обединяващи, в тях няма агресия, в нито един от тях няма агресия. Посланията им са категорични, но не агресивни. Те просто показват как трябва да се прави. Единственото, което също ми харесва, е непреклонността им към това да се прекратят протестите или да се търси някакъв вид диалог. Боже мой, с кой? С тези, които ни оплюват непрекъснато? С тези, които, когато президентът отиде да говори в Народното събрание, напускат залата? Как, защо?'', запита с основания гражданинът Еленко Божков.

Той коментира и в конкретика предложението за диалог на военния министър Красимир Каракачанов:

''Тактически ход според мен. Виждате, че този слоган се поема от всички. Не от всички, а по-скоро от тази част от тях, която търси спасението си. Караянчева иска диалог, Каракачанов иска диалог. Изненадващото за мен е, че ген. Атанасов също започна да говори за капитулация под условие и затова, че трябва да се... Което не съвпада с виждането на другата част от ''Демократична България'', която всъщност той представлява, частта Христо Иванов. От друга страна наблюдавам и нещо, което ме впечатли много - Румен Петков и неговото отношение по тази тема. Категоричност и една рязкост, която не е характерна за него. Вероятно и той еволюира по някакъв начин към това да не се търси компромис и да се действа безкомпромисно'', заяви Божков.

Съвсем естествено, в качеството си на енергиен експерт, Еленко Божков коментира и актуалностите в българската енергетика:

''Това, което се вижда е, че те искат да маскират, тук съм категоричен, искат да маскират и да имитират дейност в две неща. Първото е завършването на т.нар. ''Балкански'', или всъщност то е ''Турски поток''. Борисов ходи 3 или 4 пъти да го инспектира, но то от това този проект не се движи по-бързо. Там има драматично закъснение, което ако трябва да бъдем точни, трябва да му излезе през носа това закъснение и този начин на действие. Първо, качество на заварки не се инспектира и не се декларира от високо от вертолета. Там е ясно, че първо се бави, има график чак за края на годината за самите тръби - полагането и заваряването им. А какво става с компресорните станции изобщо не се знае. Не са доставени, оборудването го няма. Предстоим да видим как изобщо ще се развият тези неща.

Другото е газопроводът с Гърция, обратимата връзка, т.нар. ICGB, което също трябваше да бъде отдавна готово. Което пък закъснение другите, от другата част, зад Океана, едва ли ще му простят, защото това е един от начините за евентуална доставка на втечнен природен газ.

Другият проект, който се забавя много и при който се имитира дейност, там вече не се знае какво става, това е проектът ''Белене''. Като там извинението се търси основно в пандемията и това, че не може да се продължи развитието на проекта. Едновременно с това има забавяния в техническия проект, в лицензирането. И третото, което се имитира, а то е много важно, това е бъдещето на въглищните централи на комплекса ''Марица изток''. Това поставя под угроза работата на около 25 000 човека, които заедно със семействата им стават около 60 000. И тук се тупа топката, и се правят измишльотини, за да минат, докато минат изборите. За да не се лишат от гласовете на тези хора'', коментира Еленко Божков.

''Доскоро си мислех, че той, Борисов, като все пак завършил висше образование, което е свързано с техника, нали той противопожарна безопасност е завършил, мислех, че има техническа грамотност. След днешните изцепки с инспектирането на заварки от вертолета, изобщо не мисля. В енергетиката се събраха една купчина неграмотни ръководители в техническо отношение. Теменужка Петкова може би е добър счетоводител, но като ръководител на енергетиката е нула. Същото се отнася за Борисов в техническо отношение, същото се отнася за председателя на Енергийната комисия в Народното събрание. Трагична история, трагична история'', каза още той.

''Не по-малко важно е и в предстоящия топлофикационен сезон и това, което ще се случва в топлофикационните дружества, които преимуществено са на Ковачки. Там има една крещяща в момента... Аз говорих за това, но не знам дали е стигнало широкия кръг. В ТЕЦ ''Бобов дол'', който е на Ковачки, централа на Ковачки, беше извадена от т.нар. регулаторен микс. Т.е. от енергията, която ползваме битовите потребители, защото тази енергия, която се произвеждаше от ''Бобов дол'', беше много скъпа и нямаше как да се направи по-евтина. Изведнъж сега, точно преди 1 юли, беше преразгледано тяхното предложение и беше включена в микса. Знаете ли как стана това? За сметка на горивото. А как може едно и също гориво един път да е на една цена, а след едно преразглеждане и ново предложение да падне наполовина? Не може да стане, освен ако не е друго гориво. А какво е другото гориво? Ами, тези боклуци, които ни вкарва Камората и Ндрангета от Италия. Това е. Сега ще горим, това го твърдя и мога да го докажа, ще горим боклуци в Бобов дол. Т.е. Ковачки ще гори боклуците на италианската мафия в Бобов дол, за да произвежда енергия за бита на българските граждани. Факт! Тук трябва да има прокурор! И то европейски.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този атентатор

    43 91 Отговор
    защо е на свобода? Освен това тиражира откровени лъжи. Но какъвто резидента,такива и съветниците им.

    Коментиран от #56

  • 2 Оракул

    101 11 Отговор
    Не само гори боклуци.Кой знае колко трупа са прекарани за кремиране.

    Коментиран от #23, #46

  • 3 🐷 Боко ТИКВАТА

    97 20 Отговор
    Абе важно е чекмеджето да е пълно.Това е важно.

    Коментиран от #9, #61

  • 4 фффф

    4 2 Отговор
    🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бобокови

    29 57 Отговор
    Тоя смешник какво се обърка.Тоз боклук си е наш.
    Чакаме Триото и протестърите да издухат правителството и ще си докараме още боклуци

    Коментиран от #11

  • 7 Майна

    58 16 Отговор
    ОТВСЯКЪДЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ , С ПРЯКО ПРАВИТЕЛСТВЕНО ...СЪУЧАСТИЕ....!!! ГЕШЕВ ЩЕ ТЪРЧИ ПО БАИРИТЕ..АБЕ, ИМАЙТЕ МАЛКО ДОСТОЙНСТВО БЕ...,АМА КАК ДА ГО ИМАТ КАТО АЛТЕРНАТИВАТА Е ...ЗАТВОР, ИЛИ ОЩЕ ПО-ЛОШО.. СОРИ, ДА СТЕ МИСЛИЛИ. .,ИДВА ВРЕМЕ ЗА РАЗПЛАТА
  • 8 Попов

    78 25 Отговор
    ГЕРБ се разпада ! Което не ме интересува !
    Интересува ме каква ще е съдбата на Борисов ? Този човек за 10 години доведе страната ни до дъното на ЕС с най-нисък стандарт на живот !
    Каква ще е присъдата му ? Доживот при бай Ставри ?

    Коментиран от #16, #52

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 симо

    43 17 Отговор
    Дебелия тулуп знае,Нали по негово нареждане или лично той ги прави на умрели не за друго ами защото омразата му е основния двигател пък и злобата към наркоконкурентите има значение.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мдааа

    48 14 Отговор
    Вчера около 11,00 часа колона от около 15 - 20 астри пълни с милиционери се бяха отправили от пловдив в посока софия. Предполагам, че отиваха да окажат морална подкрепа на протестиращите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    18 26 Отговор
    ДАЙТЕ НЕЩО ЗА БОРИСОВ И РАДЕВ...ДА ИМА ЕКШЪН ВЪВ ФОРУМА
  • 15 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    13 24 Отговор
    ДАЙТЕ НЕЩО ЗА БОРИСОВ И РАДЕВ....ДРУГИТЕ ТЕМИ СА СКУЧНИ

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Клик

    28 17 Отговор

    До коментар #15 от "НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП":

    Искаш ли да си играем на “не се сърди човече”?
    Аз залагам ,че Борисов,Бойко Методиев няма да се върне на работа в министерски съвет на Дондуков 1.
    Ще мине на “дюшеци” (както се изразяват в неговите мутренски среди).И евентуално Севда ще го снима в жипката как говора на някой през прозореца.
  • 18 Щерю

    27 15 Отговор
    Това на снимката ли беше терориста от метрото
  • 19 Този, еленко Божков,

    48 9 Отговор
    Го познавам, от повече от 35/ тридесет и пет/ години! Не ми си коментира, защото ще ме изтрият ! Само ще спомена: Алжир, ексерзията при завръщането му , от Алжир. Сак ставаха нещата? От продавач, на сергия, със съпругата му, тежък доставчик на ел. Енергия, от собствени ВЕЦ?! За съд, конфискация и малко затвор, е Еленко.

    Коментиран от #59

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мноо ясно

    8 20 Отговор
    И аз да съм ше докарам боклука и ше прибера милионите..дали тука или у италия все на планетата земя ше се изгори боклука

    Коментиран от #31

  • 23 Анонимен

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Оракул":

    Охо бая са и тоя още е на свобода.Ужассс страшна мафия.Немам думи.
  • 24 Бай Миле

    36 4 Отговор
    Къде сте бе отворковци ? Защо не ходите да протестирате пред топлоцентралите на Ковачки ? Не ви ли жал за децата ви? Този мафиот трови цялата страна ,но не смеете да протестирате,защото ще стоите на студено през зимата.
  • 25 Го4о

    23 14 Отговор
    Е, тоя друг пе*ЕРАСТ спря метрото по поръчка на Радев!
  • 26 no name no face no number

    12 11 Отговор

    До коментар #13 от "Хихихихии":

    Що някой с нещо пречи ли ти? Комунизма е много хубава идея де да можеше да стане и реалност, но с тулупи трудно

    Коментиран от #28

  • 27 Република

    16 8 Отговор
    Не се безпокойте, от утре времето се разваля и на площада ще останат само караула на Прецедента.
  • 28 нагъл

    17 4 Отговор

    До коментар #26 от "no name no face no number":

    Ми има го в Корея и Китай - като ти харесва - заминавай си там!

    Този , вместо да е в затвора, ще коментира , неща от които си няма представа!
    Извинете - има много добра представа и затова лъже!
    И може би желае да си вземе този боклук в жилището?Предполагам, че с радост ще му го осигурят!
    Може и да се топли с него!

    Коментиран от #32

  • 29 ха ха

    13 4 Отговор
    След като Еленко го казва, разбирай обратното!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 да де

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мноо ясно":

    И ще има полза! Нещо, което не може да се каже за другаря Еленко!
  • 32 no name no face no number

    6 7 Отговор

    До коментар #28 от "нагъл":

    Ами прав си ще отида сегс уча езика така,че действам, да не мислиш, че ще стоя в откачената Европа с психопатите начело и дивият гаден капитализъм назоваван за аромат демокрация, хахаха Бъдещето е в Азия запомни ми думите

    Коментиран от #33, #37, #40

  • 33 нагъл

    12 2 Отговор

    До коментар #32 от "no name no face no number":

    Ми бягай!
    Ние тоя комунизъм го знаем, опитали сме го и не го искаме повече!

    Ама нали знаеш, че там ще слушкаш и няма да пишеш нищо!
    А само ще козируваш!

    В някое село там, ще ти е най добре!
    Тъкмо и ще те подстрижат, като вожда!

    На такива терористи , само затвор трябва!
    А не трибуна!
  • 34 no name no face no number

    9 6 Отговор
    Съсипахте света тия като тебе начело с продажника Горбсчов.А дали ще козирувам решавам аз

    Коментиран от #38

  • 35 може

    12 1 Отговор

    До коментар #30 от "8755":

    Кмета на ДБ в Оборище строи в парка - и на него оставка!
  • 36 Клошарник

    8 1 Отговор
    Зимата чакаме. В София смрадта е убийствена.
  • 37 Бъдещето,

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "no name no face no number":

    Е в този , който плаща, за божествено прозрение, идеи и труд ! Не са азиядците! Запомни ми думите ! Комунист не плаща! Той изнудва и краде! Пример академик Ангел Балевски ! Нямаш си на идея, коменетата колко гении са унищожили, заради @ Димитровската награда” за изобретения.... сега се патентова, в САЩ, и от наши, от българи! Защо? Защото сме коменита ! Факт!
  • 38 нагъл

    13 1 Отговор

    До коментар #34 от "no name no face no number":

    Не и в комунистическа държава!
    Там , като ти каже партията скачай - скачаш!
    И пляскаш на такива като този!
    Защото иначе затвор , бой и каторга!

    Но наистина е пробвем на нашата съдебна система, че този е на свобода!
  • 39 Герб , вие

    6 9 Отговор
    СТЕ ИСТОРИЯ ВЕЧЕ , НЯМА ДА ПОМИРИШЕТЕ ПОВЕЧЕ ВЛАСТ И ПАРЛАМЕНТ. ОНЯ ОТ БАНКЯ И ДЕБЕЛИЯ ПЕЕВСКИ СТАНАХА МИЛИАРДЕРИ, А НАРОДА ИЗНЕМОГВА. СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ ЩЕ ИМА И ВЪЗМЕЗДИЕ, ТЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА ДОЖИВОТ. ГЕШЕВ ЩЕ ИМ ПРАВИ КОМПАНИЯ, АКО ПРОПЕЕ ЩЕ ЛЕЖИ ПО МАЛКО.

    Коментиран от #42

  • 40 Знаеш ли,

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "no name no face no number":

    Какво е капитал? Кое е капитал? И защо, според теб, държавномонополистическият капитал, е по-добър, от дребният и средният?! Жал ми е за теб... Абе ти сигурно си получавал, в десетки пъти повече пари, от знаещите и можещите ИТР, нали?!

    Коментиран от #41

  • 41 no name no face no number

    4 6 Отговор

    До коментар #40 от "Знаеш ли,":

    запознат съм завършил съм туризъм ИТР нищо не ми говори.Защото при кадърно управление благата ще се разпределят справедливо, защото вредните емисии замърсяващи природата ще намслеят драстично тъй като ще се проузвебда толкова колкото е необходимо, няма да има бездомни хора и безработни, няма да ти поставят стенд в болницата без нужда и органите няма да ти ги крадат, ще има дисциплина и ред сред младежите, наркотиците и проституцията ще бъдат незабележими, храната ще бъде качествена, хората ще работят по 7-8 часа на ден и ще могат да живеят, Да ти пиша ли още или ме разбра

    Коментиран от #44

  • 42 Да ни светна,

    11 8 Отговор

    До коментар #39 от "Герб , вие":

    Негласуващ съм, от многае лета, но сега, за Борисов... Ние, негласеващите, преценяваме, умуваме и решаваме... За Бойко!!!! Ама да видими , какво ще реши, за пенсиите, да е по-справедливо! Не само за богатите комунета, да спестяват едната пенсия, семейно му
  • 43 ЖИВКОВ

    4 3 Отговор
    До кога ще харчат държавни пари.

    Коментиран от #45

  • 44 Туризъм?

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "no name no face no number":

    Смешна специалност , по учебници, от СССР? Ясно защо пишеш “ грамотно”! Кви емисии са те подгонили? Корона вирус? ГМО? Невъзможно без Бог! За да няма бездомни, трябва да работят , трябва условия за труд и доходност, не преразпределя . Първичната храна , без магерине си е качествена. От опит, личен, го казвам. Много гилдии, работят по-малко от осем часа : НС, МС,правосъдие, ледци военни, миньори, медици, общинари- всичко на бюджет.. И това е добре, за суверена, а?

    Коментиран от #51

  • 45 И Владимир живков,

    15 1 Отговор

    До коментар #43 от "ЖИВКОВ":

    Да кажи с какви пари купи банка ДСК! С какви пари , синът му, на Владко пияницата, има казина, като Божков, в Лас Вегас! Съд, конфискация и затвор!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Илиян

    7 8 Отговор
    Вчера в Търново Караянчева говореше нещо от трибуната... Само не разбрах ТЯ ли викаше постоянно "Оставка" или някой отстрани..

    Коментиран от #53

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гост

    11 2 Отговор
    Такива "ковачки " вършеят из цяла България с викове "оставка" месеци наред не се стига до реални резултати. Докога ше ги търпи България?
  • 50 без име

    12 1 Отговор
    Крадлив лъжец.Очаквай да излязт данни за твоите
    неплатени данаци и далавери.
  • 51 ракетко

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Туризъм?":

    магерине , маргарин ли е , а ледци тия дето правят лед.
  • 52 И аз да кажа

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Попов":

    Довел бил страната до последно място! А откъде е тръгнал? Освен това виж изследванията за развитие- че сме на 43-то от 160. Стига с този смешен плач!
  • 53 Айде бе

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Илиян":

    Ако имаш елементарна цивилизованост, няма да се радваш, че хулигани са грачили по време на тържествена церемония! Заради някакви подхвърлени незаконни записи от частен разговор. Що се правите на светци? На вас не ви ли се е случвало лапсус или като ви ядоса нещо да изругаете? Аз съм жена, но ми се е случвало да си мисля с подобни термини за някоя общинарка, примерно
  • 54 111

    6 2 Отговор
    Г-н Божков, енергийния експерт не стои само в София и да прави атентати в метрото. Не се ли срамувате от тази си постъпка? А по трасето на газопровода се строи. Не Б.Б проверява качеството на зав.шевове, а сертифицирана лаборатория! В България почти няма сертифицирани заварчици по API, което се изисква за газоходи! не случайно са наети чужди специалисти! А колкото до г-н Ковачки, той се разви като крупен бизнесмен, още от времето на г-н Овчаров и вас!
  • 55 Българин

    3 0 Отговор
    75 години СТИГА.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Политолог

    1 0 Отговор
    Този е ненормалника спрял електричеството в Метрото
    Не си пие редовно хапчетата дадени от болницата на 4-ти километър

    Коментиран от #58

  • 58 Бай Ху (By Who)

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Политолог":

    Не е този, Минчо Спасов дръпна шалтера. Този е една мижитурка, който в зората на СДС беше сол т@ш@к на Петко Симеонов и май се водеше некъв съветник на президента Желев. Никой не си спомня да е свършил някаква работа, освен някоя дребна далаверка. Органично противен човек. После изчезна от сцената заедно с Петко Симеонов, а сега няколко десетилетия по-късно излиза от нафталина като енергиен експерт. Мисля, че имаше и прякор от ДС.
  • 59 Бай Ху (By Who)

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Този, еленко Божков,":

    И аз от тогава го знам, но не знаех за ВЕЦовете. Явно и той е "напазарувал" по някое време.
  • 60 Колев

    0 0 Отговор
    Най корумпираните и най застрашени от "Видьов ден"охранени като в.ъ.ш.к.и изпълзели от "ромски" гащи първи в студията за интервюта
  • 61 Джони

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "🐷 Боко ТИКВАТА":

    Президентския съветник Еленко Божков първо трябва да отговаря за саботажа на метрото и зулумите които той извърши докато беше ръководен фактор в енергетиката, а не да дава акъл и да критикува. Всички които той изброява са от червеното котило на Бкп=Дс =Бсп и всички са се включили в хора на Бсп по оплюването на правителство и прокуратура. Маските ви паднаха другари. Колкото и да си криете партийната бесепарска принадлежност в България има достатъчно българи за да ви разкрият заговора за принудително сваляне от власт на правителството. Не съм фен на това правителство. Но два пъти съм против да дойде на власт пак руската партия Бсп, Дс.