Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 15:06 3 535 10

Валентин Йовев пред ФАКТИ: По време на експлоатацията на „Златен век“ ще се видят пороци (ВИДЕО)

  • валентин-
  • йовев-
  • артекс-
  • златен век

Няма строеж, който да е разрушен, защото не се справя в срока от 5 години, казва експертът

По време на експлоатацията на сградата на „Златен век“ ще се видят пороци. Не е искана транспортно-комуникационна схема. От чисто офис сграда, става със смесени функции. За жилищата се изискват паркоместа. От подземните етажи, които първоначално са 6, са промените на 3 етажа. Това намалява закритите паркоместа. Иначе „Артекс“ си изпълняват сградата по проект – колкото са заложени в разрешението, толкова са построили. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ Валентин Йовев, бивш заместник-министър в МРРБ.

Според него има очевидни съвпадения при приемането на поправка в закона, но той няма съпричастност към тази поправка. „В самата поправката има и логика. След като влезе в сила, от нея се възползваха много общински и държавни обекти. Причината е, че големи проекти от Първа и Втора категория да бъдат изпълнени за 5 години е много малък срок. Моето мнение е, че строежи, които са били започнати преди момента на поправката, то с влизането ѝ в сила тя важи за тях. С поправката вече срокът става 10 години. Законът си е приет, влязъл в сила. Ако някой си мисли, че с моята оставка щеше да стане нещо друго, не е така“, обясни той.

Валентин Йовев също така обърна внимание, че е имало конструктивни отвори в първата плоча, които са породили спорове. „Първоначално ДНСК смятаха, че това е съществено нещо, но после доказаха, че не е така. Около казуса със сградата към мен имаше натиск. От Спепрокуратурата искаха обяснение заради становището ми. Но становището ми бе подписано от директори на дирекции в МРРБ, а там хората са професионалисти. Министър Аврамова също застана на моя страна и каза, че нещата ще си минат през съда, за да сме сигурни. В момента строежът има акт 14. Няма какво да ги спре“, добави още Йовев.

Но той отново повтори, че по време на експлоатацията на сградата може да има големи проблеми. „Засенчване, как ще има ослънчаване. Как хората от 35 етажа ще излизат в малките улици. Вижте, няма строеж, който да е разрушен, защото не се справя в срока от 5 години“, завърши той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Една руска

    8 7 Отговор
    ракета и ще се оправи този век

    Коментиран от #3, #8

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 4 Отговор
    ПРАВ е господин ЙОВЕВ
  • 3 Един Hiimar

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Една руска":

    и ще ти затрие главата.
  • 4 Реалист

    6 3 Отговор
    Трябва да се премахнат надстроените етажи или да се премахне изцяло. Там няма място за такъв строеж.

    Коментиран от #5

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    ПРАВ сте господине
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Червен хамелеон

    5 2 Отговор
    Този комсомолски секретар на ВИАС още ли не е в затвора след зулумите му? Не остана партия към която да не се е прилепил, нищо чудно и сега да е партиец!
  • 8 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Една руска":

    Баце, ако е руска, като знаем колко са точни в най-добрия случай може Токуда да уцели. А по-вероятно и след околовръстното някоя къща ще нацели.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.