Last news in Fakti

15 Февруари, 2015 15:32 1 347 4

Предлагат Ангела Меркел за Нобелова награда за мир

  • ангела меркел-
  • нобелова награда за мир-
  • предлагат-
  • преодоляване-
  • украинската криза-
  • вили бранд

Докато други политици се опитват да противопоставят европейските държави, тя вижда ролята си като обединител на Европа, коментира германски парламентарист

Предлагат Ангела Меркел за Нобелова награда за мир - 1
Снимка: АП/БТА

Колегите на Ангела Меркел от Християн-демократическия съюз предлагат кандидатурата на канцлера на Германия за Нобелова награда за мир, съобщи „Дойче Веле“, позовавайки се на депутатите от Бундестага Карл-Георг Велман и Силвио Пантел. Като нейни най-големи заслуги се изтъкват посредническите й усилия за преодоляване на украинската криза.

Резултатите, които постигна Меркел заедно с френския президент Франсоа Оланд по време на преговорите на „нормандската четворка“ в Минск, могат да бъдат наречени грандиозни, коментира Велман.

Ако в Донбас наистина се установи примирие, Нобеловата награда на Меркел ще бъде логична стъпка, смята той. „Докато други европейски политици се опитват да противопоставят европейските народи, Меркел вижда своята задача като обединител на Европа“, добавя Пантел.

Според правилата на Нобеловия комитет, парламентаристи, членове на правителства и международни магистрати имат право да издигат кандидати за Нобела за мир. За последен път германски гражданин е получавал това признание през 1971 г. Тогава канцлерът Вили Бранд бе удостоен с отличието за ролята си „за намаляване на напрежението между Изтока и Запада“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    Защо точно Меркел. След обанана редно е да предложат адолф хитлер.
  • 2 1313

    0 0 Отговор
    До -Бай хой -може би щеше да го надмине ако не и беше замирисало на пушечно Европейско
  • 3 1313

    0 0 Отговор
    играта с обанана става опасна неговият задник е на безопасно разстояние нито лук ял нито лук мирисал
  • 4 999

    0 0 Отговор
    Тя защитаваше интересите на Германия и ако трябва да и дават награда е за патриотизъм от този случаи трябва да се учи на ща импотентна дипломация. Конфронтацията с Русия е пагубна за Германия и Европа и печеливша за САЩ. Как то вече съм казвал„ гений е този които избегне войната а не този които я планира“
Новини по държави: