Last news in Fakti

9 Март, 2015 15:37 6 090 8

Паника в Париж! Дрон лети над военни обекти

  • париж-
  • дрон-
  • паника-
  • щаб-
  • подводници

Разузнавателният безпилотен самолет е забелязан над комуникационен център на френските подводници

Паниката в Париж отново се завърна след като миналия уикенд беше забелязан да лети дрон над ключови военни обекти във френската столица.

Късно в събота безпилотния самолет е бил забелязан над база в Сен – Порт, откъдето френската флота извършва комуникациията със своите подводници.

Преди седмици дронове бяха забелязани над знакови сгради в Париж. Това става в условията на повишени мерки за сигурност в града. Те бяха въведени след като въоръжени убиха 17 души за три дни през януари.

В края на януари малки дронове бяха забелязани в Бретан, където е базата на френските ядрени подводници.

От 5 октомври над ядрени централи във Франция и над Париж са регистрирани 60 прелитания на дронове.

Остава неясно кой и защо организира тези нощни полети – дали са граждани, решили да изпробват новите си играчки, фотолюбители, които се забавляват да разиграват властите, или става дума за наблюдение с престъпна цел.

Полицията на Франция е задържала нови четирима души, подозирани във връзки с организаторите на терористичните актове в Париж, съобщава France 24.

На 7 януари в редакцията на сатиричното списание „Шарли Ебдо“ беше извършен атентат от братята Куаши, при който загинаха 12 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Военен

    0 0 Отговор
    Ами да ги свалят бе , толкова ли са тъпи тези французи
  • 2 Красимир Димитров

    0 0 Отговор
    Не знам с каква цел го правят ама ми се струва скоро време терористите ще почнат да си взривяват бомбите с дронове от разстояние.Дето ще си играят да слагат бомби и ала бала качва го на дрона и го насочва където си пожелае,останалото е ясно.
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Много малки обекти са и ПВО не ги лови. Това е проблемът.
    Гледах на ютуб едно руско видео, журналист пусна дрон в обсега на Панцер С, въобще не им излезе на радара. Обаче войниците го прихванаха с оптикоелектронната система , зумнаха го, насочиха ръчно следящия радар към дрона и само с вълните от радара за 10 секунди му изпържиха процесорите и транзисторите и той падна. В случая, обаче , знаеха къде долу-горе да гледат. Ама не може по цял Париж да разставят войска, която да се пули в неизвестна посока и да върти оптиката 24/24 часа в денонощието, защото някой арабин ще пусне дрон.
  • 4 от париж с притеснения

    0 0 Отговор
    Рискът е голям .Всички нови съвременни уреди с а претъпкани с чужда з а хората спец раз техника вкл с холограми...Провеждащи масовите убииства в арабските страни нашественици ползват вече доста обиграни методи за проучване на свръхсекретни обекти...Собственици на подобна техника могат да бъдат както обсебени така и подменяни в телата от опасни с цел извършване на недопустими актове..>Сега при дроновете пробват кое е по лесно да се обсеби дрончето или собственика/водача/
  • 5 Димитър

    0 0 Отговор
    Ами да забранят производството на дронове, за чии са притрябвали тези играчки...
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тия самолетчета са си принципно малки играчки эа големи бели.Всъщност колко му е да се купи от паэара едно такова радиоуправляемо,да му се лепне на коремчето една лимонка и да влети преэ отворения проэорец в жилището на "човека който эаслужава":)И това е само на най-ниското битово ниво!Ако обаче се търси по-широк обществен отэвук с по-сериоэна "птичка" и с по-голям "товар" кво правим?!!
  • 7 Дядо Поп

    0 0 Отговор
    Всички се научиха да ползват дронове,само БГ властите не.Какво им пречи да ги ползва полицията при контрола на престъпниците в по-малките населени места,един дрон харчещ колкото запалка може да обходи площи колкото 10 патрулки за 1 месец,да следи за незаконна сеч,горски пожари и какво ли не.Седи си някой в топла стая наблюдава къде какво става и насочва мобилни патрули.Това от години го правят в Германия,за контрол на пътищата,пътуваш си по аутобана и в момента в ,който си спрял цъфне полиция.Явно не е фактора цена след като и частници могат да си позволят подобни машинки.

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дядо Поп":

    То ако е тъй току виж пуснали дрон и да следят какви ги вършиш в изповедалнята и виж беля, а пък недай Боже дядо поп да пусне дрон около попадийката и аааааа още по-голяма беля.