Last news in Fakti

25 Март, 2015 09:00 763 0

Могерини: Възможно е споразумение между Куба и ЕС

  • ес-
  • куба-
  • преговори-
  • могерини

ЕС ще предостави на Куба субсидия от 50 милиона евро за развитие на селското стопанство

Могерини: Възможно е споразумение между Куба и ЕС - 1
Сника АП/бта

Европейският съюз и Куба могат да завършат процеса по нормализиране на отношенията си до края на 2015 г., каза ръководителят на европейската дипломация Федерика Мгерини в Хавана, където бе на двудневно посещение.

"Ние сме в процес на ускоряване на преговорите, може да бъде постигнато окончателното споразумение преди края на тази година", каза тя пред репортери след среща с кубинския президент Раул Кастро.

Тя също така приветства разговорите за нормализиране на отношенията между Куба и САЩ, но отбеляза, че тези разговори и преговорите между ЕС и Куба не са свързани.

По време на посещението си Могерини подписа споразумение, с което ЕС ще предостави на Куба субсидия от 50 милиона евро за развитие на селското стопанство.

По време на посещението си Могерини се срещна и разговаря с кубинския външен министър Бруно Родригес. Европейската дипломатка заяви, че на 22 април в Брюксел ще пристигне кубинска делегация начело с Родригес за да продължат преговорите.

По време на разговорите в Хавана Могерини повдигна въпроса за правата на човека в Куба. Според нея, "ЕС няма да дава уроци в тази област на други страни, но е готова да сподели своя опит в областта на правата на човека, икономически и социални принципи."
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА