Last news in Fakti

25 Април, 2015 15:46 1 952 2

100 000 в Лос Анджелис отбелязаха арменския геноцид

  • барак обама-
  • лос анджелис-
  • протест-
  • геноцид-
  • арменци

Жителите на града поискаха Барак Обама да признае арменския геноцид

100 000 в Лос Анджелис отбелязаха арменския геноцид - 1
Снимка: БТА/ AP

Хиляди излязоха по улиците на Лос Анджелис (САЩ), за да отбележат 100-годишнината от арменския геноцид.

Полицията в града информира, че близо 100 000 души са били пред турското консулство в петък вечерта, за да отбележат 100 години от масовото избиване на арменци в Османската империя през 1915 година.

Шестващите поискаха от президента Барак Обама да признае арменския геноцид. Преди дни стана ясно, че Обама няма да определи случилото се преди век като „геноцид”. Откакто пое властта, американският държавен глава не е използвал това определение.

Като сенатор обаче Барак Обама нарече избиването на арменци „геноцид” и заяви, че правителството на САЩ има задължение да признае това.

„Искаме Обама да признае арменския геноцид. Той обеща това, а сега се отрича от думите си”, казаха участници в протеста. Според La Times над 130 хиляди души са излезли по улиците на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    БРАВО НА АРМЕНЦИТЕ
    ВСИЧКИ ЗАЕДНО И ЕДИННИ
  • 2 Мемо

    0 0 Отговор
    Кога американците ще признаят геноцида си над Виетнам?