Last news in Fakti

5 Май, 2015 14:20 653 0

Ислямска държава пое отговорност за стрелбата в Тексас

  • ислямска държава-
  • стрелба-
  • тексас

Двамата атентатори бяха застреляни от полицията

Ислямска държава пое отговорност за стрелбата в Тексас - 1
Снимка: БТА/AP

Ислямска държава пое отговорността за стрелбата пред изложба с карикатури на пророка Мохамед в Тексас, съобщи „Вашингтон поуст“.

„Двама войници на халифата извършиха атака срещу изложба  в Гарланд, Тексас.  На нея бяха показани негативни изображения на пророка Мохамед.“, обяви говорител на организацията в съобщение по радиото. Според AFP все още не може със сигурност да се каже, че съобщението е автентично.

Двамата стрелци откриха огън по изложбения център в предградието на Далас – Гарланд, като раниха един от охранителите. Впоследствие те бяха издирени от полицията и убити. Двамата нападатели бяха идентифицирани като 30-годишния Елтън Симпсън и неговият съквартирант – 43-годишният Надир Суфи. Оказа се, че Симпсън е бил свързван с  терористични групировки от ФБР и преди.

С допълнение, в съобщението на ИД се казва още:

„Ние казваме на Америка, че това, което идва е по-горчиво и по-тежко. Вие ще видите как войниците на халифата ще ви наранят.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА