Last news in Fakti

14 Май, 2015 13:04 1 229 0

Новият вътрешен министър в Скопие нарушава конституцията

  • митко чавков-
  • мвр-
  • полиция-
  • македония

Избраният в сряда от парламента на Македония за вътрешен министър Митко Чавков нарушава конституцията, заявиха от Гражданите за Македония.

Според чл. 97 от конституцията на Македония министрите на вътрешните работи и отбраната трябва да са цивилни лица. Тези постове могат да се заемат и от бивши служители при условие, че са напуснали полицията, службите и армията три години преди да положат клетва в пленарна зала.

Самият Митко Чавков оглавяваше Бюрото за обществена сигурност преди да влезе в правителството на Никола Груевски.

Законът за полицията на Македония посочва в своя чл. 15, че Бюрото за обществена сигурност влиза в структурите на Министерството на вътрешните работи.

Междувременно информирани източници заявиха за Факти.бг, че албанските терористи са проникнали в Куманово през Сърбия.

При опит да се върнат обратно били спрени от сръбските части. Това довело до стрелбата от миналия уикенд в Куманово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА