Last news in Fakti

21 Май, 2015 09:05 885 5

САЩ няма да поставят ПРО в Украйна

  • про-
  • нато-
  • сащ-
  • русия

От щаб-квартирата на НАТО вече отбелязаха, че системата ПРО е предназначена за отбрана само на страните-членки

САЩ не планират да поставят система за противоракетна отбрана (ПРО) на Украйна,заяви говорителят на Държавния департамент Мери Харф.

Тя не пропусна да отбележи, че системата за европейска ПРО не е насочена срещу Русия.

„Не съществуват никакви планове за разполагането на американски или натовски системи ПРО в Украйна“. По този начин Мери Харф коментира думите на секретаря на украиския Съвет за национална сигурност Олександър Турчинов, че Киев е готов да обсъжда система за противоракетна сигурност.

От щаб-квартирата на НАТО вече отбелязаха, че системата ПРО е предназначена за отбрана само на страните-членки, а Украйна не е член на Алианса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димо

    3 0 Отговор
    "Тя не пропусна да отбележи, че системата за европейска ПРО не е насочена срещу Русия." - вероятно срещу пингвините от по на север ще да е насочена :)
  • 2 ярослав станчев

    2 0 Отговор
    Пингвините са на юг,в Антарктида.Явно ще е насочена срещу белите мечки на север,понеже само те от всички мечки не спят зимен сън и имат ракети с далечен обсег.
  • 3 сссс

    1 0 Отговор
    ше са сетите ...ако не искате да ядете руската хурка

    като ви каза Путин че ако сложите про в Украйна ..веднага ще изпрати до границата стратегическите комплекси , ескандер, буратино , бастион и подобни и се отказахте от идеята
  • 4 жечко

    0 0 Отговор
    Смеят ли - сразу ще хапнат ядрено гориво :)... от обогатеното!
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    Няма смисъл да се биеш с глупака - просто му изуй гащите чрез икономически натиск, той после сам ще се наведе, както се наведе СССР преди 25 години.