9 Юни, 2015 20:42 548 0

Бан Ки-мун на 5-дневна обиколка в Централна Азия

  • бан ки-мун-
  • оон-
  • посещение-
  • централна азия-
  • таджикистан-
  • човешки права

Бившите съветски републики са известни с авторитарната си власт

Бан Ки-мун на 5-дневна обиколка в Централна Азия - 1
Снимка: БТА/ AP

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун започна петдневна обиколка в Централна Азия, съобщи The Economic Times.

Бан, който за последно посети региона през 2010 година, присъства на международна конференция за водата в столицата на Таджикистан Душанбе.

Следващите му дестинации ще са Казахстан, Киргизстан, Узбекистан и Туркменистан, където на 13 юни ще приключи визитата му.

Неправителствената организация „Хюман Райтс Уоч“ настоя Бан Ки-мун да се застъпи за спазването на основните права и свободи на човека пред държавните лидери на петте страни. 

„С толкова много страдащи хора, репресирани от местните правителства, правата на човека заслужават централно място в разговорите на генералния секретар на ООН“, заявиха от организацията.

Бан бе призован и да настоява за конкретни мерки за прекратяване на злоупотребите, както и позволяване на правозащитните организации и журналисти да изпълняват свободно работата си в гореспоменатите страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА