Last news in Fakti

11 Юни, 2015 11:18 1 647 3

Хакери съобщиха за „анексията на Калининград“ от Литва

  • нато-
  • калининград-
  • анексия-
  • русия-
  • учения

Полша, Литва, Латвия и Естония нееднократно изказваха загриженост от концентрацията на руски войски по източната граница на Украйна и в района на Балтийско море

Съобщение за евентуална анексия на Калининград се появи на сайта на армията Литва. От него става ясно, че започналите наскоро учения на НАТО в Прибалтика под кодовото название „Саблен удар“ имат за цел да цел анексията на руския анклав в региона.

Министерството на отбраната на Литва реагира светкавично, заявявайки че хакери са ударили сайта и са публикували провокативното съобщение, което няма нищо общо с реалността.

Анализатори от националния център за киберсигурност в момента провеждат разследване на инцидента. От министерството на отбраната посочват, че за сигурността на сайта се грижи частна компания.

Учението на НАТО Саблен удар се провежда в Литва, Латвия, Естония и Полша от 1 юни до 19 юни. В тях участват 6 000 войници от 13 страни на Алианса.

Полша, Литва, Латвия и Естония нееднократно изказваха загриженост от концентрацията на руски войски по източната граница на Украйна и в района на Балтийско море. Русия отрича обвиненията за струпване на военна мощ по западната си граница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 империя на злото

    0 0 Отговор
    Путин и путинистите си играят с огъня.

    Коментиран от #2

  • 2 реформатор на деформаторите

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "империя на злото":

    Щатите и съфашистите още повече!
  • 3 сссс

    0 0 Отговор
    хаха калининград ще го анексира някой ама другпът ...малко трудно ще вземе точно полша територия от русия

    руската армия ще ги прегази за 5 дена така както хитлер не ги е газил