Last news in Fakti

24 Юли, 2015 11:38 698 3

Обама: Разочарован съм, че не ограничих продажбата на оръжие

  • обама-
  • оръжие-
  • сащ-
  • ес-
  • великобритания

Присъствието на Великобритания в Европейския съюз (ЕС) ни дава много по-голяма увереност за силата на Трансатлантическия съюз и неговите ценности

Обама: Разочарован съм, че не ограничих продажбата на оръжие - 1
Снимка: АП/БТА

Едно от основните разочарования на президента Барак Обама по време на неговия престой в белия дом е провалът му да реформира законодателството, с което да се ограничи свободния достъп на американците до оръжие.

„Ако погледнем броя на загиналите при терористичните атаки от 11 септември 2001 г., то техния брой е под 100“, заяви в интервю за Би би си барак Обама.

Най-малко трима души бяха убити при стрелба в автокино в Луизиана. Полицията обяви, че стрелецът се е самоубил. В момента няма информация за причините за кървавата баня. Други десетима са ранени.

Очевидци съобщават, че мъж се е жертвал и поел повечето куршуми, избягвайки повечето жертви.

Стрелбата е станала по време на прожекция на филма “Train Wreck“ от 19 часа местно време.

Втората поправка в конституцията на САЩ гарантира правото на американеца свободно да носи оръжие.

През последните шест и половина години президентът на САЩ нееднократно заявяваше необходимостта да се затегнат правилата за носене на оръжие. Доминираният от републиканците конгрес обаче блокира инициативата на държавния глава преди две години.

Присъствието на Великобритания в Европейския съюз (ЕС) ни дава много по-голяма увереност за силата на Трансатлантическия съюз и неговите ценности, заяви Барак Обама. Той не пропусна да отбележи, че ЕС е направил света по-безопасно и по-процъфтяващо място. Обама посочи, че за Вашингтон Лондон е най-добрият партньор и съюзник. Ласкави думи на подкрепа бяха изказани и за британския премиер Дейвид Камерън.

Барак Обама се отправя на визита в Кения, откъдето произхождат неговите предци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    0 0 Отговор
    Добре, че не си успял.
  • 2 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Барак Обама се отправя на визита в Кения, откъдето произхождат неговите предци.=====Eй това осмисля всичко което се случва по света защото щатите са си богата държава но с това начело става чудо!!!А дано следващия им е от Нигерия....Сомалия....или подобна
  • 3 сссс

    0 0 Отговор
    .аси тапотиите ,,негъра хептен са е здухал