Last news in Fakti

31 Юли, 2015 13:01, обновена 31 Юли, 2015 14:56 2 116 0

Спасиха умиращо бебе орангутан, държано в плен

  • орангутан-
  • спасен-
  • борнео

Удин е бил отвлечен от тропическите гори, за да бъде продаден като домашен любимец на местен фермер

Травматизирано бебе орангутан, който бил взет от дивата природа, за да бъде продаден като домашен любимец е бил заключен сам в тъмна клетка и оставен да умре. Смята се, че малкият Удин е бил захванат за тялото на майка си, когато тя е била убита от бракониери в тропическите гори на Борнео и откъснат от тялото й, за да бъде продаден на местен фермер.

Когато бебето орангуран пристигнало в Международния спасителен център за орангутани в Борнео, малкото му тяло било недохранено и дехидратирано, но той не искал да яде и да пие.

Ветеринарите, които се грижат за него смятат, че той се е отказал от живота и дори е "опитал да умре няколко пъти" след спасяването му. Умиращият бебето не показало интерес към заобикалящата го среда и отказвало да види спасителите, които се борели да спасят живота му.

Говорител на базираната във Великобритания международна природозащитна организация, заяви: "Ние няма да му позволим да умре и ще продължаваме да се грижим за него и да комуникираме с него, за да може в един момент да спре да ни пренебрегва и да се научи да ни се доверява като негови спасители."

"В крайна сметка, след около десет дни, той се раздвижи. Започна да ни отговаря и започна да проявява интерес към храната. Най-накрая имаше проблясък на светлина в тъжните му тъмни очи."

Въпреки, че състоянието му вече е по-стабилна, Удин все още се нуждае от постоянни грижи и интензивно лечение.

Но историята на Удин не е изолиран случай. От природозащитната организация заявиха, че имат 86 орангутани в техния център за рехабилитация, всички с истории като тази на малкия Удин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА