23 Август, 2015 23:29 1 061 3

Меркел и Оланд обсъждат бежанската криза

  • бежанци-
  • криза-
  • меркел-
  • оланд

Борбата с бежанската криза в Еврозоната ще е основна тема на разговори между президента на Германия Ангела Меркел и нейния колега Франсоа Оланд, която ще се състои в Берлин в понеделник – 24 август. Това съобщи по време на посещение в Прага министърът на външните работи на Франция, Лоран Фабиус. В частност на дискусия ще бъде подложен въпросът за преразпределение на квотите на мигрантите сред страните от ЕС. „Всички решения трябва да се вземат заедно”, каза Фабиус.

Френският външен министър призна днес в интервю за изданието „Журналь дю диманш”, че всички държави в региона трябва да предприемат „решителни, непреклонни и координирани на международно равнище действия”. „Длъжни сме да обсъдим целия спектър от възможности, както във френско-британски формат, какъвто видяхме миналия четвъртък в Кале, така и на френско-гермаско и френско-европейско равнище. При това трябва да се вземат под внимание и държавите, откъдето идват имигрантите, както и транзитните страни, през които преминават”, допълни Фабиус. Според него, мащабът на кризата е толкова голям, че нито една държава не може да се справи с нея сама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нов българин

    1 0 Отговор
    мислете,мислете,мислете....то от мислене една патка както си вървяла и си настъпила главата....по-зле сте от патки....
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    Ако не беше тази измислена демокрация това нямаше да се случи. Хората бягат не само от войната а и от жалкото си съществуване. На юг се създава държава прототип на хитлерова Германия - ИД. Света не обърна сериозно внимание на това и последиците са налице. Само тотално унищожение на фанатиците ще реши проблема - война.
  • 3 Той

    0 0 Отговор
    Кой разтури Ирак (под претекста, че има химическо оръжие, а намериха ли го),кой направи арабската пролет? Кой насочи емигрантите към Европа (за да не се прави на силна)? Кой свали цената на "наФтата" за да не се прави Путьо на бяла мечка и да си седи в Сибир?Кой, кой,кой.