Last news in Fakti

24 Август, 2015 19:10 1 716 1

Едно е бежанец, друго е трудов имигрант

  • бежанци-
  • меркел-
  • оланд
Едно е бежанец, друго е трудов имигрант - 1
Снимка: АР/БТА

„Необходимо е да правим разлика между бежанец и трудов имигрант. Миграцията е проблем за всички европейски държави”, каза президентът на Франция Франоса Оланд, след среща в Берлин с канцлера Ангела Меркел. Във връзка с това Оланд уточни, че е необходимо да бъде ускорен процесът на строителство на центрове, в които да бъдат настанени бежанците от Гърция и Италия. „Това е необходимо, за да могат всички имигранти да бъдат регистрирани. Също така трябва да се прави разлика между бежанците, които се обръщат с молба за предоставяне на убежище и към тези имигранти, които се насочват към Стария континент с цел намиране на работа, което от само себе си е абсолютно неприемливо”, уточни френският президент.

„Обсъдихме (на равнище ЕС) съвместното изграждане на регистрационни центрове в страните, които се явяват първа спирка по пътя на бежанците, а именно Италия и Гърция. Това трябва да стане бързо, още през тази година. Не трябва да се бавим”, каза канцлерът Меркел.

По-рано германският канцлер рязко осъди протестите прераснали в безредици в германския град Хайденау през изминалия уикенд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Бай

    0 0 Отговор
    Кое му е неприемливото? Курс по френски и да почват да работят! Кой ще ги издържа иначе? Ще харчите от данъците на работещите ?