Last news in Fakti

31 Август, 2015 13:56 1 393 0

Военни учения на НАТО започват в Украйна

  • нато-
  • учения-
  • украйна

В тях участие ще вземат и представители на България

Военни учения на НАТО започват в Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Днес в Украйна започват  многонационалните военни учения Sea Breeze 2015, които ще продължат до 12-ти септември, съобщи zn.ua.

Ученията ще се проведат в Одеска и Николаевска област. Командващият на 6-ти флот от Военноморските сили на САЩ вицеадмирал Джеймс Фого заяви, „че тези учения са добра възможност за сътрудничество с нашите партньори  и провеждането на добра подготовка за бойни действия по въздух, суша и море.“

„Уверен съм, че те ще позволят на нашите моряци, войници, летци и морски пехотинци да обменят ценна информация, което ще доведе до засилването на връзките и единството в района.“, допълни Фого.

В ученията участие ще вземат 2500 военни, сред които представители на Украйна, САЩ, България, Германия, Гърция, Италия, Великобритания, Румъния, Швеция, Турция и Молдова. Поне една трета от военни ще са представители на САЩ.

В ученията ще участват и 150 единици бойна техника, сред които кораби, подводници, хеликоптери, самолети и сухопътни превозни средства. В морската част от ученията ще има симулации по взаимодействия по вода, морски блокади, противодействие на подводници и защита при нападение на по-малки кораби. Ще се отработват още спасителни операции и тактически маневри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: