Last news in Fakti

6 Септември, 2015 16:44 1 044 3

Папа Франциск призова всяка католическа църква да приеме семейство бежанци

  • папа франциск-
  • църква-
  • бежанци

Две семейства трябва да пристигнат в Рим през следващата седмица

Папа Франциск призова всяка католическа църква да приеме семейство бежанци - 1
Снимка: БТА/AP


Папа Франциск призова католическите институции в цяла Европа да покажът милост към потока от бежанци, заливащи континента, като им предлагат подслон и помощ, съобщи Си Ен ЕН.

„Нека всяка енория, всяка религиозна общност, всеки манастир и всеки храм в Европа да приеме имигрантско семейство, започвайки от моята епархия в Рим. Две енории във Ватикана ще приемат по едно семейства  бежанци“, заяви папата по време на публичната молитва в Рим .днес.

Папата призова в навечерието на Юбилейната година на милосърдието европейците да покажат, че милосърдието е второто име на любовта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баф

    1 1 Отговор
    Тъй като папата ще ходи в Америка сега през септември, му предлагам да прояви милосърдие и да организира полети на всички бежанци до там. Все пак американците създадоха тая глупост.

    Коментиран от #2

  • 2 БАЙ ХОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баф":

    Какво само плачете за Америка не мога да разбера ? Ти поне имаш ли си представа, колко емигранти от целия свят е приела Америка ! Последната голяма партида бежанци приети в САЩ са турци-месхетинци, (питай гуглето) които избягаха от Узбекистан в Росия, но понеже руснаците така и не пожелаха да ги приемат, те всички масово емигрираха в щатите. Американците ги приеха всички без проблеми, единственото условие което им поставиха беще да не се заселват компактно, а в разни градове. аео тръгнпт тези бежанци за там и тях ще приемат, само вие престанете да ревете като магаоета.
  • 3 Димитър

    0 0 Отговор
    Ако са Християни - защо да не ги приемат, но ако са рода на нашите цигани....е поне няма да си тръгнат с празни ръце.
Новини по държави: