Last news in Fakti

15 Септември, 2015 14:27, обновена 15 Септември, 2015 19:11 1 037 0

Хилари Клинтън: "Мина ми през ума" да избера Бил за вицепрезидент

  • хилари клинтън-
  • сащ-
  • избори-
  • демократи-
  • клинтън

Сред демократите Клинтън води с 42%, но подкрепата за нея е спаднала

Хилари Клинтън: "Мина ми през ума" да избера Бил за вицепрезидент - 1
Снимка АП/БТА

Кандидатът на Демократите в САЩ за президентския пост - Хилари Клинтън заяви в интервю в понеделник пред Си Ен Ен, че й е минало през ума да назначи съпруга си Бил Клинтън на поста вицепрезидент, ако спечели президентските избори догодина.

"Той би бил добър за поста, но не отговаря на условията, съгласно Конституцията. Той е служил два мандата и мисля, че аргументът ще бъде, че той бе би могъл да се справи с позицията на вицепрезидент. В общи линии това ми бе казано", се пошегува Клинтън и добави, че тази идея "й е минала през ума".

Смехът при мисълта за "вицепрезидента Бил Клинтън", беше лек завой към челните позиции на кандидат-демократите.

Клинтън продължава да се плъзга надолу в национална кампания за изборите като основната причина за това е липсата на доверие от страна на избирателите към нея. Това до голяма степен се дължи на начина, по който Клинтън започна да разглежда скандала с личните ѝ имейли по времето, когато беше държавен секретар. За първи път подкрепата за нея е под 50%.

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, демократ-социалист, я изпреварва според последното социологическо проучване сред избирателите в Ню Хемпшир и Айова. Въпреки това тя продължава да държи значителна преднина в избирателната кампания на национално ниво.

Според проучването бизнесмена Доналд Тръмп и пенсионирания неврохирург Бен Карсън водят в състезанието за номинация на републиканците. При демократите Клинтън води с 42%. Сенатора Бърни Сандърс е втори с 24%, а Джо Байдън, който все още не е обявил решението си дали ще се кандидатира е трети с 21%.

Въпреки, че Клинтън води, подкрепата за нея е спаднала с 21% от юли месец. Тя губи в повечето демографски групи, но най-вече сред жените, по-точно белите жени. През юли 64% от белите жени изразяват подкрепата си за Клинтън; днес те са едва 31 пункта, колкото и Сандърс, който е удвоил поддръжниците си сред тази социална група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА