Last news in Fakti

2 Октомври, 2015 09:14 1 254 6

Обама: Ние сме единствената страна, в която се стреля през няколко месеца

  • стрелба-
  • орегон-
  • барак обама-
  • сащ-
  • закони-
  • изявление-
  • президент-
  • убийство-
  • масови

Обама призова за затягане на контрола за продажба на огнестрелни оръжия в САЩ

Обама: Ние сме единствената страна, в която се стреля през няколко месеца - 1
Снимки: БТА/ AP

Американският президент Барак Обама заяви, че Съединените американски щати са единствената развита държава в света, в която на всеки няколко месеца се извършват масови стрелби, при които загиват хора.

Думите на държавния глава идват по повод стрелбата в общински колеж в Орегон, при която – по данни на Би Би Си – загинаха девет души, а други седем бяха ранени.

„Ние сме единствената развита държава в света, в която се извършват такива стрелби през няколко месеца. Масовите стрелби се превърнаха в нещо обичайно“, заяви Обама, цитиран от сайта на Белия дом.

„Има пистолет за всеки мъж, за всяка жена и дете в Америка. Как може да се твърди, че повече оръжия са равносилни на безопасност?“, заяви Обама, който за пореден призова да бъде въведен контрол при продажбата на огнестрелно оръжие в страната. Той разкритикува влиятелното оръжейно лоби, че блокира реформата.

Мотивите на убиеца от Орегон – който бе застрелян от полицаите – не са ясни, но има информация, че той е споделил намеренията си в социалните мрежи, преди да извърши престъплението.

„Нашият политически избор направи възможно това да се случва на всеки няколко месеца в Америка. Колективно отговорни сме пред онези семейства, които са загубили своите близки заради нашето бездействие“, каза още президентът.

„Всеки път, когато нещо подобно се случи, ще повдигам въпроса. Всеки път, когато такова нещо се случи, ние всъщност можем да направим нещо, но трябва да променим законите“, заяви Барак Обама.

Смята се, че убиецът от Орегон е стрелял по онези, които се представили като християни. През последните три години в учебни заведения в САЩ е била откривана стрелба 142 пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 1 Отговор
    USA-мечтата на всеки терорист-пузане по беззащитни живи мишени
  • 2 Я какво откритие

    0 0 Отговор
    Че то това май прави повече от по веднъж на няколко месеца?... За 142-та пъти става въпрос. А сутринта чух по телевизора, че от началото на тази година случаите са 40... Карай, важното е част от нашите по-прости сънародници да мечтаят за Американската мечта...
  • 3 леонид

    0 0 Отговор
    И все пак е по-добре тук в САЩ.Риска да умра аз или семейството ми в такава престрелка е много,дори нищожно по-малък от колкото гогато съм в БГ и пътувам по пътищата или дори и да шофирам в София,тааа извода е ясен......

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "леонид":

    Господин брежнев ми стой си при краварите и не плюй по Родината и Българите.Щом ти харесва робското слугуване мий си чиниите и дано огромната ти заплата там ти стигне поне за разходите. Един ден може и да спестиш пари за билет за завръщане.
  • 5 дддд

    0 0 Отговор
    най пропадналата държава

    18 трилиона дълг ---,,най гогатата икономика ,, хахаха

    и са стрялят като зайци един друг хептен исперкват

    цял свят ги мрази дето палят войни за петрол
  • 6 ддддффф

    0 0 Отговор
    да видите хубаво каква е демкрацията в сащ

    негъра обама 16 пъти призовава за ред в придобиване на оръжията в сащ нооо воено промишления комплекс не вдява

    просто черна кукла на конци