Last news in Fakti

21 Октомври, 2015 09:11 1 102 2

50 000 сирийци са избягали от Алепо

  • бежанци-
  • алепо-
  • оон

Близо 50 000 сирийци са били принудени да напуснат Алепо, след активизиране на военните действия в тази част на Сирия, съобщи заместник-говорителят на генералния секретар на ООН Фархан Хак. „Управлението на ООН по координация на хуманитарните въпроси съобщава, че броят на хората избягали в резултат на активизиране на военните действия в района на Алепо е 50 000 души. Хората се нуждаят от палатки, вода, основни домакински принадлежности и готова храна. Хуманитарните ни партньори ни помагат да удовлетворим нуждите на преселниците”, допълва Хак.

През миналия уикенд частичните примирия сключени между правителствените сили и опозиционери от други райони в Сирия са позволили на ООН и нейните партньори да бъде доставена хуманитарна помощ на 30 000 жители, намиращи се в Ал Фуа и два големи града в близост до Дамаск.

Почти 250 000 души са загинали, а над 4 млн. са станали бежанци за последните четири и половина години, сочат данните на ООН. Хората, нуждаещи се от хуманитарна помощ, наброяват 12 млн., като 500 000 от тях се намират в труднодостъпни райони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    Преди агресията на сащ в Сирия и преди терористите от нато да обявят Асад за "диктатор" Сирия бе остров на спокойствието в района.

    Това на запад развита демокрация ли е или някакво зло унищожаващо държави и съсипващо живота на милиони хора по света. Включително виждаме и систематичното разрушаване на Българската държава.
  • 2 БУК

    1 0 Отговор
    Много си прав! Има и много още. Ама нищо не може да се направи. Дори и да има малка надежда, много народ ще измре заради нея!
    Имай предвид, че и руснаците не са цвете...