Last news in Fakti

21 Октомври, 2015 12:03 577 1

Жан-Клод Юнкер свиква лидерска среща за бежанския поток през Западните Балкани

  • ес-
  • бежанци-
  • лидерска среща
Жан-Клод Юнкер свиква лидерска среща за бежанския поток през Западните Балкани - 1
Снимка: АП/БТА

Във връзка с развиващата се извънредна ситуация в страните по бежанския маршрут през Западните Балкани има нужда от много по-голямо сътрудничество, по-широки консултации и спешни оперативни действия. След обсъждане с няколко от лидерите на страните в региона председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер свиква Лидерска среща на високо равнище на 25 октомври за бежанския поток по маршрута през Западните Балкани. Това съобщи службата на говорителя на ЕК.

Срещата ще се проведе на ниво държавни и правителствени ръководители между 16.00 и 19.00 часа (брюкселско време, т.е. 17.00 – 20.00 часа българско време ) в неделя, 25 октомври в Брюксел и ще бъде последвана от работна вечеря в централата на Европейската комисия. Целта на срещата е да се договорят общи оперативни действия, които да се приложат незабавно.

На лидерската среща ще присъстват държавните или правителствени ръководители на Австрия, България, Хърватия, бившата югославска република Македония, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Сърбия и Словения. Председателят на Европейския съвет, люксембургското председателство на Съвета на ЕС, Върховният комисариат на ООН за бежанците също са поканени на лидерската среща. Европейската служба за подкрепа в областта на убежището (EASO) и Европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници на страните членки на Европейския съюз (Frontex) също ще бъдат представени на срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димо

    0 0 Отговор
    такава смесица от пишман е д...лни политици ще остане в историята
Новини по държави: