Last news in Fakti

2 Ноември, 2015 13:55 2 206 0

Катастрофиралият самолет е бил в неуправляем режим

  • самолет-
  • катастрофа-
  • русия
Катастрофиралият самолет е бил в неуправляем режим - 1
Снимка: АР/БТА

Последните секунди от полета на самолет Airbus A321 на руската авиокомпания „Когалимавиа”, който се разби над Синай, са били неуправляеми. „В момента, в който е започнала катастрофата, екипажът напълно е загубил управление над машината. Именно това обяснява факта, че пилотите не са се опитали да се свържат с наземните служби и да съобщят за възникнала аварийна ситуация. „Двигателите са спрели и самолетът едновременно е започнал да губи много бързо височина и скорост. В такъв режим самолетът не може да лети, особено когато става дума за такава голяма пътническа машина. Това говори, че самолетът е бил в неуправляем режим и не е летял, а е падал”, казва заместник-генералния директор на превозвача Андрей Аверьянов, цитиран от агенция „Интерфакс”.

Подобна ситуация може да възникне при наличие на „голяма конструктивна повреда”. По-рано днес представители на „Когалимавиа”, опровергаха информацията, че причина за катастрофата е в резултат на човешки или технически фактор. От там подчертаха, че машината се е намирала в отлично техническо състояние, а да падне е могъл в резултат на външна намеса.

По-рано днес египетската комисия, която разследва причините за катастрофата на руския самолет над Синай, опроверга информацията за възможна външна намеса, която да е причинила падането му, съобщи телевизионният канал Sky News Arabia.

В същото време стана ясно, че роднините на загиналите ще получат компенсация по 1 млн. рубли. Всеки член от екипажа е бил застрахован за сумата от 100 000 руски рубли към застрахователната компания „Алианс”. От там заявиха, че са готови максимално бързо да изпълнят задълженията си и че са в тяхна връзка с авиокомпанията. В момента се изготвя списък с имената на роднините, на които незабавно да им бъдат изплатени обезщетенията.

Сериозни загуби търпи и туристическата компания „Бриско”, която е организирала екскурзията. За два дена тя е получила близо 20 отказа. Според представители на фирмата това не е висок процент. „Всеки случай се разглежда индивидуално. Повечето откази са на емоционална основа”, заявяват от там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА