Last news in Fakti

12 Ноември, 2015 08:10 904 0

Броят на загиналите в румънската дискотека достигна 51

  • румъния-
  • жертви-
  • пожар-
  • букурещ-
  • клуб-
  • дискотека-
  • загинали

Хиляди излязоха на протест в Букурещ заради трагедията

Броят на загиналите в румънската дискотека достигна 51 - 1
Снимка: БТА/ AP

Броят на загиналите от пожара в румънската дискотека достигна 51 души, съобщи The Star.

Пожар избухна в петък вечер (30 октомври) по време на пиротехническо шоу на рок концерт в нощен клуб в Букурещ. В момента на инцидента е имало близо 500 души в помещението.

Вчера от изгарянията си починаха още двама румънски тийнейджъри - момиче и момче, приети за лечение в британски болници, където бяха откарани със самолет на НАТО.

Трагедията в клуб „Колектив“ доведе до масови протести в румънската столица, които свалиха премиера Виктор Понта.

Протестиращите поискаха оставката на премиера Виктор Понта, вътрешния министър на страната Габриел Опреа, както и кмета на района на клуб „Колектив“.

Нощният клуб, в който избухна пожарът, не е отговарял на нормите за безопасност. При разпита собствениците на заведението признали, че не са имали разрешително да организират шоу с пиротехника. Освен това в помещението е имало и леснозапалими материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: