Last news in Fakti

13 Ноември, 2015 11:00 720 0

Ислямска държава пое отговорност за атентатите в Ливан

  • ислямска държава-
  • атентатите-
  • ливан

Хизбула и Вашингтон осъдиха атаките

Ислямска държава пое отговорност за атентатите в Ливан - 1
Снимка: БТА/AP

От групировката Ислямска държава поеха отговорност за двата самоубийствени атентата в столицата на Ливан – Бейрут, съобщи Би Би Си.

Атентатите през вчерашния ден отнеха живота на 41 души. Местните власти вече обявиха днешния ден за ден национален траур. Премиерът Тама Салам призова за единство срещу опитите за създаване на разцепление. Вчерашните инциденти бяха най-лошите в Ливан след края на гражданската война в страната през 1990 г.

Вашингтон осъди атентатите, като заяви, че те „само ще засилят ангажимента за подкрепа на институциите на ливанската държава, за да се защитят нейните стабилност, суверенитет и сигурност.“

В специално изявление, от Ислямска държава твърдят, че атентаторите са били бойци на групировката. Тримата нападатели се идентифицират като двама палестинци и един сириец. От там обявяват, че първоначално на улицата в Бейрут е избухнал мотор с инсталирани експлозиви. След това в тълпата се е взривил атентатор, опасан с експлозиви. От фракцията Хизбула определиха атентата като „сатанистична терористична атака“. Ройтерс съобщава, че от Хизбула са обещали да продължат борбата с терористите, като предупреждават за дълга война с враговете си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА