Last news in Fakti

13 Ноември, 2015 12:11 1 939 5

Кюрдите газят Ислямска държава в Синджар

  • синджар-
  • ислямска държава-
  • кюрдите

Те вече са овладели централната част на града

Кюрдите газят Ислямска държава в Синджар - 1
Снимка: БТА/AP

Хиляди кюрдски бойци нахлуха в контролирания от Ислямска държава град Синджар, съобщи Си Ен Ен.

Повече от 7500 бойци от кюрдските сили пешмерга са нахлули в иракския град от три страни.

„Силите на Пешмерга вече влизат в Синджар от всички страни и прочистват града от силите на Ислямска държава“, заяви представител на Регионалния център за сигурност в Кюрдистан.

Според последни информации кюрдите вече са овладели центъра на града и са издигнали своето знаме. Офанзивата започна вчера. Тя е подкрепяна от въздушни удари от страна на оглавяваната от САЩ коалиция.

„Ислямска държава е победена и се изтегля“, се казва в изявление на Съвета за регионална сигурност в Кюрдистан.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз

    0 0 Отговор
    БРАВО!!!
    Мюслитата от ид да си самопрережат гърлата....
  • 2 ГОст

    0 0 Отговор
    "юрдите вече са овладели центъра на града и са издигнали своето знаме. Офанзивата започна вчера. Тя е подкрепяна от въздушни удари от страна на оглавяваната от САЩ коалиция."
    който следи новини, знае, че турците са обявили, че ще се сражават срещу ПКК (кюрдите) + ИД... но иначе са в коалицията на САЩ.
    това ИД май всеки го ползва , само заради публично удобрение.. но основните цели са други.

    бе...голямо мазало...... големи са лицемери от САЩ/нато/руснаци и всякакви там корпорации....всичките мислят за хората и природата и не знам си какво...миакато е вредно нещо, да не се произвежда и прави. имало ИД и така 5 години.бе кой им дава на тея оръжие. кои и им купува незакония петрол и т.н. от къде имат $.....няма да оставят света на мира.

    да пуснат 2 бомби и после да им закарат 500 000 войници от САЩ като са толкова арбапи... или поне да не се мешаха в нещата на сирия , той оня лудия вече да ги е ликвидирал ако не му се мешаха...

    ма...хем к... до края хем душата в рая не може така .....

    ай с.....р от тук и бастуни...
    и сега тея с бежанците....при нестихваща корупция в БГ и разлагане на европа ...ще го д....ме ние ...

    Коментиран от #3

  • 3 FR V

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГОст":

    Ей, няма нужда да ръсиш мозък !
    Ако руснаците не бяха помагали на разни ненормалници, сега там щеше да има съвсем нормални държави от арабски тип и нямаше да има разни ислямисти.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Под нормални държави да не би да имаш Либия, Хаити, Ирак, Афганистан. Ясно колко си остър.

    И ислямска държава се разрастна без участието на Русия. Напротив при намесата на Путин идил се свива и ена път да изчезне. Вярно е че сащ и компания се опитват да ги съхранят под екзотичното наименование умерена опозиция.

    Виж как американците секат дърветата на ново село.
  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Щизо, то и сега има "нормални" държави в Близкия Изток - ходи например да си живееш в Саудитска Арабия като толкова ти харесват. Само ще гледаш да не погледнеш на криво някой и ще внимаваш какво пишеш по форумчетата, че да не ти резнат "нормално" главата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания