Last news in Fakti

3 Декември, 2015 16:32 25 802 52

Турция отвърна на руския удар

  • турция-
  • русия-
  • руския-
  • удар-
  • реджеп ердоган

Ердоган заяви обвини Русия,че е замесена в търговията с петрол с Ислямска държавав

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му има доказателства, че Русия е замесена в нелегална търговия с петрол с Ислямска държава, съобщи „Daily Sabah”.

През вчерашния ден от Москва излязоха обвинения, че самото семейство на Ердоган е замесено в търговията. Напрежението между двете страни се повиши, след като турски изтребители свалиха руски Су-24 в района край границата със Сирия през миналата седмица.

„През последните дни една мода водена от Русия започна да се разраства. Истината е, че самата Русия не вярва в тези твърдения. Русия трябва да докаже своите твърдения или това ще е клевета. Кой купува петрол от Ислямска държава? Нека аз да ви кажа. Джордж Хазауани, който притежава руски паспорт и е сирийски гражданин, е един от най-големите търговци в този бизнес“, заяви Ердоган.

През ноември американското министерство на финансите наложи санкции на Хасуани, който е включен и в списъка на ЕС за санкции, като посредник в петролни покупки от Ислямска държава.

Ердоган заяви и че известен руски шахматист е въвлечен в търговията с петрол от Ислямска държава, без да посочва конкретни имена. Трябва да се каже, че САЩ наложи санкции и срещу Кирсан Илюмжинов, който е богат руски бизнесмен, президент на Руската федерация по шахмат.

В същото време турския премиер Ахмет Давутоглу заяви, че Турция е готова да предостави данни на Русия за сваления Су-24. Това той заяви по време на посещението си в Азербайджан, цитиран от ТАСС. Той изрази готовност за срещи с руската страна.

„Турция е готова да разговаря с Русия по тази тема, макар и да имаме различни гледни точки. Ако те искат информация за инцидента, ние сме готови да им я предоставим, макар че вече е направено. Ние не вярваме, че икономическото ембарго може да разреши политически въпроси. Турските самолети не са нарушавали въздушното пространство на Русия. Русия направи това няколко пъти. Имаме три нарушения. Това става, когато има война по нашите граници и продължаващ бежански поток. Не можем да пренебрегнем фактите“,заяви Давутоглу. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 eddim

    2 3 Отговор
    Ами като е замесена бомбардирайте конвоите им с петрол. От това ще ги заболи най-много.

    Коментиран от #12

  • 2 Shiban rezanqk

    6 1 Отговор
    Не че защитавам руснаците ама тоя е ...............
  • 3 бай хой

    3 4 Отговор
    Тоя взе да говори като пиян с дядовия си. Е.ати наглите чалми. Май е наложително бай Путин да ги полекува със същото лекарство, с което Чърчил е прилагал "лечение" в България през Втората световна война.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бургас

    2 5 Отговор
    На срещата в Париж обанана пак обеща подкрепа на ......... и той затова се репчи сега, ама още малко ще е, после ще има здрава руска е..н
  • 8 ексдоган

    2 2 Отговор
    Абе ние знаем, че САЩ наложи санкции на Джордж Хазауани и още няколко с мотива, че снабдявали ЗАКОННОТО правителство на Сирия с петрол! А аз питам кога ще наложат санкции на НЕЗАКОННО облажващите се от анадола? Или сателитните снимки на турската граница са с цистерни с лимонада?!? И слепите и глухите вече разбраха кой цица най-много незаконен КРАДЕН петрол! Лицемери.
  • 9 жфиэ

    0 3 Отговор
    ердоан скоро и българия ще превземе а руснатсите ще ви гледат по новините

    Коментиран от #10

  • 10 Смех

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "жфиэ":

    @9 Византийската империя ни превзе... и няма вече византия. Османската и пак същото... СССР...ами и СССР няма... Следващият моля! :)
  • 11 reks1

    5 2 Отговор
    турчин Ердоган няма да превземе ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ! Може управниците да са ни продажни, НО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ! И всяка жаба да си знае гъола! търчуляци като не го знаят това сега Майка Русия ще им покаже!!!

    Коментиран от #15

  • 12 кроко

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "eddim":

    Ей това е най правилния отговор на турските лъжи! Браво!

    А турчолята, дето се напъват да пиашт тук, да се махат в туция - нямате работа тука, щом сте турци.
  • 13 жиооо

    1 6 Отговор
    Русия ще превземе бългярия и турция а тогава ще духате супата

    Коментиран от #14

  • 14 RUSSIA

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "жиооо":

    Дано да я превземе,без Русия на морето сме живи умрели.СЛАВА РУСИЯ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 reks1

    2 3 Отговор
    Руснаците са ни братя! Те са славяни като нас! Русия винаги е защитавала БЪЛГАРИЯ! Те знаят че Българският народ обича Русия, и ЗНАЯТ че управниците ни са продажни!! ТАКА ЧЕ ТИ турчуляците ЩЕ ДУХАТ СУПАТА КАТО ГИ СГАЗИ РУСКАТА МЕЧКА!!

    Коментиран от #37

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 666

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "алцо":

    Неграмотник,
    Изречение се започва с главна буква,майка се пише ,,й,,,пише се ,,ще,, 0научи се да пишеш и тогава го прави.
  • 19 donald

    2 0 Отговор
    истината е една:Никога с турция и винаги против русия
  • 20 909

    2 1 Отговор
    НИКОГА С САЩ И ТУРЦИЯ !!! БЪЛГАРИЯ С РУСИЯ !!!!

    Коментиран от #21

  • 21 donald

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "909":

    няма такава комбинация като България заедно с русия или България с турция още Сахари Стоянов го е казал а не путинчо:
    БЛОГЪТ НА ДАНИЕЛА БЕЛИЧОВСКА
    Личности
    Училища
    Есе
    Комунизъм
    Размисли
    Мисионери
    Протестанти
    Русия
    Разни
    Архиви




    Захари Стоянов за Русия


    „Като народ ние може да се гордеем, че всичките ни народни деятели: Г. Раковски, Л. Каравелов, В.Левски, Хр. Ботиов…..и прочие са биле против официална Русия. Никога те не са апелирале към нея, защото са знаяле, че нейний камшик повече боли от турския.“

    „С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите…“

    „Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашите земи, когато са се произнесли за първи път думите осовободителка, покровителка…..Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука….то не прилича ни на далии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

    „И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава“

    „Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи

    Коментиран от #23, #27, #31

  • 22 bulgaria

    2 0 Отговор
    Руските тролчета да мълчите! Русофобите също! Истинските български патриоти са описали нещата в цитатите на долния коментар на Donald. Нито на Русия, нито на САЩ, нито на Турция или която и да е развита държава (бивша монархия или еврейска държава - САЩ) не им пука за България и българите като нация. Всяка от гореизброените си гони интереса. Ако интереса и съвпада с нашия - добре - суперлативи за нацията (Турска, Руска, Европейска, Американска). Ако не - изедници, тарикати и т.н. Прости сме - лесно се манипулираме. Това е голата истина, колкото и да спорите. За съжаление, и аз съм един от вас.

    Коментиран от #25, #34

  • 23 по темата

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "donald":

    Захари масона, същия дето продаде България заедно с приятелчетата си от т.н. априлско въстание, когато същите тея мекерета забегнаха, кой в Сърбия, кой в Румъния и оставиха Българския народ да бъде клан като добитък. А след като ни освободи Русия, същите тези българопродавци и чалмалии дойдоха да се наредят на трапезата и да управляват това, което е останало от поднесения на османлиите за курбан - народ.
    Тези трябва да бъдат осъдени не само от историята, но и от народа и да бъдат предадени на забрава.
  • 24 Веселин Желязков

    0 1 Отговор
    Я стига сте говорили празни приказки бе фенери мазни.Америка пак ви задейства,като кукла на конци
  • 25 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "bulgaria":

    Фес България се пише на кирилица и с главна буква.

    Всичките ни патриоти са тръгвали с оръжие в ръка срещу турция и са загивали като герои.

    Никой от тях макар и да е бил недоволен не е вдигал оръжие срещу братска Русия.

    Направиха го предателите през двете световни войни и заради тях загубихме огромни територии и обрекоха хиляди Българи на смърт.

    Престанете да хвърляте кал по революционерите и да разединявате Българската нация.

    Коментиран от #35

  • 26 диан

    0 1 Отговор
    може
    но те не свалят турски самолети
    бомбандиращи ислямска държава
  • 27 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "donald":

    Захари Стоянов не е споменавал, че официалната руска власт не е сътрудничела по никакъв повод с т.н. революционери! Руската империя се изпати жестоко от тях! И заради това Ботев и другите не са я обичали! Защото тя не ги е считала за официални представители и за себе си е била права! А що се отнася до опожарените земи, турците щяхме да ги унищожим мнооого преди 1878г, но великите сили ни възпираха всеки път, по най-коварния начин! Руската империя трябваше да иска разрешение от тях за да ви освободи! И тези коварни змии не позволиха България да е цяла! Наистина, Русия беше подписала договори за частичното освобождаване, но го е правила единствено за да запълни дипломатическия вакуум! И се е надявала великите сили да не се намесят пряко, когато руснаците пренебрегнат договорите! Отделно, 2-3 години след освобождението, България стана почти независима от Руската империя! Дори за цялостната ви независимост, само Русия отпусна заем! Всички тези изблици на революционерство от страна на Захари, са узурпаторски и пресилени! Нищо хубаво не ви донесоха тези ваши предателски настроения! Само болка!
  • 28 БАЙ ГАНЬО

    0 0 Отговор
    С голям кеф чакам момента в който турците ще усетят четвъртития.
  • 29 TC PASHA

    1 1 Отговор
    eyy bratletaa zaradvaytese ce si imate komşiya kato turzia...ot tam vi idva visçko i kato hrana i kato tekstil...TC CUMHURİYETİ postoyanno vie pomagal i se zaradvayte ot tova...ako ostanete rızete na rusia ne moga davi mislya daje....
  • 30 РЕАЛНО

    0 1 Отговор
    Тоя шалвар какво се обяснява бе--колоните от камиони влизат в Турция--и никой не може да убеди човечеството,че контрабанда в такъв мащаб,не е подпомагана от правителството.......
  • 31 РЕАЛНО

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "donald":

    Да ти напомня само,че З.Стоянов при първа възможност е избягал още при Априлското въстание...така че неговата личност е доста противоречива...А след като Русия освобождава България--почва да пише записките си--със което М/у другото е доста хулен и обиждан от останалите тогавашни революционери....Даже има във Копривщица,Панагюрище и Мечка е свикан сговор,за да бъде съден като предател на революционното дело....

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 лет ит би

    0 0 Отговор
    Камерън е на граница с турция за да се увери лично там ще има СТЕНА м/у България и турция. С турчелята е .....Свършено... няма спасение ...
  • 34 кара Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "bulgaria":

    Точно, много си прав. Но масата лумпели вече дето сме останали в тая държава са вече чисти овце. То се вижда у по управниците ни!
  • 35 Дошo

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бай хой":

    Никой не хвърля прах по революционерите.Ние се уповаваме на мъдростта им.

    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

    Русчук, 1-й Март 1886 г.

    З.Стоянов

    Иван Вазов е бил русофил, но е бил умен човек и е видял що за стока са руснаците когато ни нападат 1916г.
    Великия Стамболов също е бил против Русия.

    Коментиран от #44, #46

  • 36 Дошo

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛНО":

    А какво, да остане да го обезглавят ли?Плюс това то е застигнат от Русия във Франция където е отровен.
    Ама стига с вашите опорни точки бе другари.З.Стоянов и Левски са били масони.Нали така са ви наредили кремълските последно да дрънкате ?
  • 37 Дошo

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "reks1":

    Няма таквоа нещо.Последните генетични изследвания показват, че с руснаците нямаме нищо общо.Виш с германците имаме много общо.Едни от най-големите германски племена са тръгнали от Мизия и са се пренесли на територията на днешна Германия.Явно Хитлер е знаел това.

    Коментиран от #40, #41

  • 38 Гост

    0 1 Отговор
    Турски злетак и фанатик
  • 39 123455

    0 1 Отговор
    Още не са видяли, нито усетили усетили ,,руският удар,,
    а квичат като разпрани и бягат до централата на НАТО/а бяха много силни/
  • 40 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Дошo":

    Начи гледам българин, гледам германец, пак гледам българи, после германец... Толкова си приличате, колкото лисица и вълк! Покажи източника, защото подобна боза за 1ви път чувам! От БАН казват, че сте южни славяни и по-точно - славяни със средиземноморски примеси! А що се отнася до вашите възрожденци - не те са били против Руската власт, а тя против тях! Пак повтарям! Русия не е сътрудничела с революционери по обясними причини!
  • 41 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дошo":

    Ти си по илитерален и от вожда ти тиквун дет три броя папи са го галили по кухата лейка.
  • 42 RUSSIA

    0 0 Отговор
    Turk Kaput
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ПФФФФ

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Дошo":

    Много ви бива само да философствате и да дрънкате, да се правите на умни и запознати със събитията! Елементарни при това!

    Коментиран от #45

  • 45 Бисер

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ПФФФФ":

    Абсолютно, нагазват във други води.Каква е темата , те къде се отплеснаха! Абе Русофили и Русофоби, ''Българи''! Имаме и генетици включили се по въпросът!
  • 46 Тотю

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Дошo":

    А къде е великия Стамболов по време на възстанията!
  • 47 Админа му чччч

    0 0 Отговор
    По конкретна тема са коментарите!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 909

    1 0 Отговор
    ТУРСКИ ФЕС ЩЕ ГОРИШ ЖИВ !! БЪЛГАРИЯ ЗА РУСИЯ !!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 meitrix BG

    0 0 Отговор
    Когато има война просперира - погребалният бизнес , оръжеиният бизнес и икономиката на з-те големи военни сили !
  • 52 Чачук

    0 0 Отговор
    Няма никакъв удар,това е само размяна на компромати и обвинения.Не стресирайте читателите с писанията си. Къде гледа гл.редактор?
Новини по държави: