Last news in Fakti

3 Декември, 2015 00:21 986 0

Започна процедура по импийчмънт на президента на Бразилия

  • бразилия-
  • русеф-
  • президент-
  • импийчмънт
Започна процедура по импийчмънт на президента на Бразилия - 1
Снимка: АР/БТА

Председателят на долната палата на бразилския парламент Едуард Куня обяви за началото на процес по импийчмънт на президента на страната Дилма Русеф, съобщи агенция Reuters. Обвиненията срещу нея са за извършване на финансови нарушения по време на предишния й президентски мандат. Аргументите за исканата оставка на Русеф е приложен документ от Федералната счетоводна палата на Бразилия, която е препоръчала на парламента да признае за несъстоятелен финансовия отчет на правителството за 2014 г.

Опозицията твърди, че правителството на Русеф продължава и през настоящата година с финансовите нарушения, по време на нейния втори мандат.

Процедурата по импийчмънт ще бъде ръководена от специална комисия, в която ще влязат представители на всички парламентарни фракции. След това предложението за сваляне от поста на президент ще бъде внесено за гласуване в долната палата на парламента. Там е необходимо 70%, или 342 депутата да гласуват за отстраняването на Русеф, за да може да бъде свалена от власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА