4 Декември, 2015 09:22 3 123 38

Иракските кюрди: Ние изнасяме петрол за Турция, а не ДАЕШ

  • турция-
  • ид-
  • даеш-
  • ирак-
  • кюрдистан-
  • кюрди-
  • петрол-
  • цистерни

Петролните танкери, показани на снимки, представени от Русия, като доказателство, че Турция купува нефт от екстремистите всъщност са кюрдски

Представители на непризнатата държава Иракски Кюрдистан заявиха, че петролните цистерни, които руското министерство на отбраната твърди, че са на Ислямска държава, в действителност са на кюрдите, съобщава вестник "Сабах".

В четвъртък иракските кюрди отрекоха изявлението на Министерството на отбраната на Русия, че публикуваните снимки на разбитите цистерни с петрол, пътуващи към Турция са на екстремистите от ДАЕШ.

Председател на комисията по енергетика към парламента на кюрдската автономия в Северен Ирак Шерко Джевдет твърди в интервю за турската държавна информационна агенция Анадолу, че превозваният петрол няма никаква връзка с джихадистите, срещу които кюрдите водят ожесточена борба.

Джевдет  заяви, че цистерните транспортирали петрол от Кюрдистан към терминала Джейхан в южната част на Турция.

Още във вторник министърът на природните ресурси на Кюрдистан заяви, че регионалното правителство не помага на контрабандата с петрол от области, контролирани от екстремистите от Ислямски Държавни. Той определи тези твърдения като "плод на много развинтено въображение и необосновани".

"Нашето министерство на природните ресурси обявено по-рано, че стотици петролни танкери доставят петрол от Кюрдистан за Турция. Трърденията на Русия са въз основа на неверни източници. Ние категорично отхвърляме руските обвинения", заяви Джевдет. 

По-рано руските власти обвиниха Анкара, че купува петрол от ИД през граничните райони на Ирак. Турция отхвърли обвиненията и отговори с думите, че самата Москва купува суров петрол от ИД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 0 Отговор
    турция купува петрол от ИД, независимо през колко посредника минава!Нормално е да се скрият зад някой, иначе турска пролет им е в кърпа вързана!
  • 2 стратокастър

    0 1 Отговор
    Те руснаците бомбят сирийско турската граница не за друго а за да останат единствения бизнес партньор на идил !Не е ли ясна работата !Все пак тая война трябва някой да я плати,!Руснаците свършиха парите така че евтиния петрол е "добре дошъл"!!!

    Коментиран от #8, #10

  • 3 Съни

    2 0 Отговор
    Ердоганчо,ще каже че и марсиянци внасят петрол в Турция...То да е само петрола от Ид--ами лекуващите се терористи в турските болници-нета е пълен с такива снимки.Ами оборудването на ИД-цялото е турско-даже мин.вода е турска..Ами само факта,че джихадистите идващи от Запада минават турско-сирийската граница на отване към ИД и на връщане оттам...Така че,каквото и да ни говорят-кюрди,тюрки сирийци--Турция подпомага ИД--и това вече е факт.......
  • 4 даммм 7777

    2 0 Отговор
    То Ердоган съди журналисти от турски вестник,че са снимали доставката турското оръжие за ИД под предлог че е хуманитарна помощ-та кюрди ли няма да намери така да кажат...И само един въпрос--КАК ще преминават такива огромни колони през териториите на ИД,за да стигнат до турската граница??? Ако е така-значи Иракските кюрди са партия с терористите от ИД--а това ги прави съучасници със брадатите главорези....Така че нещо НЕ СЕ ВРЪЗВА в тази теория...
  • 5 gost

    2 0 Отговор
    Е що през турско сирийската граница ве :D :D :D. Иракските Кюрди не знаят ли че в България учим география.
  • 6 Бай хой

    3 0 Отговор
    И как точно "кюрдските" петроловози преминават през територията на идил.

    Това е признание че така наречената "умерена опозиция" и незнам какви наричани кюрди са част от халифата. Когато терористите се обявят че са за сваляне на асад автоматично се обявяват за свободна опозиция.

    Още един път питам.

    КАК КЕРВАНИТЕ СЕ ПРОПУСКАТ ПРЕЗ ТЕРИТОРИЯТА НА ИДИЛ?

    Моето обяснение че дори и някои от тях да не се водят собственост на халифата то турците им плащат за трафика което си е чисто финансиране и съучастие.
  • 7 Бай хой

    2 0 Отговор
    Ох на дяда. Държавата им не призната, а твърденията на някои от тях са направо закон. Кърти мифки.
  • 8 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    Да си беше направил труда да прочетеш, че Русия добива доста нефт и няма логика да купува! Ама с промит мозък, далеч няма да стигнеш!!!

    Коментиран от #16

  • 9 СиС

    2 0 Отговор
    Такива партенки са само за промити мозъци от НПОтата.Иракските кюрди карали петрола си в Турция И МИНАВАТ границата на Турция със Сирия ТОЧНО там където от сирийска страна територията е под властта на ИД...ай стига бе...Тия медии съвсем ни взеха за балъци...
  • 10 Дидо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    Абе как руснаците купуват нефта,като камионите влизат в Турция...Еййй то бива да си кухарка бива ама чак толко
  • 11 komik

    2 0 Отговор
    ТУРЦИ И КЮРДИ СЕ МРАЗЯТ А СИ ПРОДАВАЛИ НЕФТ-ГОЛЯМ СМЯХ
  • 12 Киро

    2 0 Отговор
    Е как точно кюрдите са там с цистерните (забележете броя на цистерните), при положение, че те в момента са основния враг на ИД ??
    Нещо не се връзва тая цялата работа!

    А и кюрдската автономия в Ирак много цистерни извади нещо...
  • 13 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    руска работа,подобна я натвориха навремето и в чехословакия ,после и афганистан.непрофесионализъм ,безхаберия и накрая и лъжи за да се затвори ситуацията!гледах кюрдите онзи ден до разбомбения конвой ,реваха и се чудеха кво им се случва от техните съюзници.та руснаците в сирия са като слон в стъкларски магазин,а ехото им тук ги оправдава :).ето строшиха половината магазин,но не са виновни те ,виновни са тези дето така са наредили сервизите.преди няколко дни за отмъщение изпепелиха един пазар в турската част на сирия ,което определено много ще им помогне в кампанията и в очакваното освобождение!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Мълчи ве, патралогичен лъжец. Ако слушаме такива като тебе, ще излезе, че въобще няма такова нещо като ИДИЛ. И като толкова много знаеш, що не ги каза тея лъжи преди, ами чак сега след като другите другите лъжци ти дават тон, а?

    Коментиран от #24

  • 15 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Стоенчо що не изтипосате снимки от този демократичен пазар във халифата.

    Да руснаците удариха няколко пазара в Сирия. И то пазари на които турция продава оръжие на джахидистите. Удариха и "хуманитарни"турски конвои "по грешка" натоварени с оръжие и боеприпаси за главорезите.

    Стояне докога ще прокламираш джахидисткото движение в България?

    Макар и тиквата да са го галили три папи и да е приятел с "катарците", официално в България радикалният ислям се преследва и наказва от закона.

    Коментиран от #26

  • 16 стратокастър

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Ха ха хаааа Едно е да добиваш /сондажи,инсталации ,транспорт ...../ друго е купуваш по 15 -20 $ и продаваш по 45 !Руснаците отдавна връткат далаверата с идил само празни кратунки като твоята не го проумяват !!!Хо хо хоооо малко по-коледно е !!!Че едно време руснаците и коледа ни бяха забранили !!!Хо хо хооооо!!!

    Коментиран от #17, #22

  • 17 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "стратокастър":

    Сигурно се надяваш че подрастващите ще ти повярват на простотиите за забраните наложени от СССР.

    И защо не обясниш как и откъде руснаците транспортират петрола от идил. За мърши като вас е важно да плюете и да изричате необосновани лъжи. Само каквото направят терористите от сащ е добро а каквото направят двойните ни освободители от Русия е лошо.

    И наистина Русия такава далавера завъртя с идил че те не само че не се разрастват но и губят територии и бягат от така наречената им държава предоставена им от нато.
  • 18 стратокастър

    0 1 Отговор
    Стига си ръсил простотии !Ясно е че руснаците първи започнаха далаверата с идил !Това го знаят не само подрастващите а и по-отрасналите!
  • 19 пропагандаетова

    0 1 Отговор
    Най-голямото оневиняване за турците идва от самите руснаци - всички мълчаха доскоро, а Путин като цитираше Корана и тупаше Ердоган по рамото на откриването на НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ в Европа (само преди два месеца) тогава пропусна да го обвини, напротив сочеше го за пример за сътрудничество. Сега не му хареса, че не може да му влиза у дома по всяко време без да чука на вратата и изведнъж му стана крив и зацикли на тема турци-идилци-петрол, ей така изведнъж. Ако е има такава търговия тя е от месеци и години, но защо мълчаха до сега? Малко след това дойде още "истина" от другия съюзник - Иран (за близките на Ердоган), а ето че сега и кюрдите допълват "истината". Сега очаквам включване и от Хизбула......

    Коментиран от #20

  • 20 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "пропагандаетова":

    И какво общо има джамията в Москва с халифата наложен от нато и сащ след разрушаването на Ирак, Либия и Афганистан.

    Там по това време руснаци не стъпваха, само терористи от сащ и нато.

    Кой ще ви повярва като сами не си вярвате?

    Коментиран от #25, #27, #28

  • 21 сандьо

    1 0 Отговор
    Алооо стратокастрирания - абсоолющтен болен мозък от комунизма, бъркаш ляво и дясно, бъркаш черно и бяло, изобщо си тотално сбъркан!
  • 22 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "стратокастър":

    Троче, като знаеш толкова много, що не го каза това по-рано? И както каза един пич - щом руснаците очат петрол с ИДИЛ, да им бомбандират цистерните, ве! Много е просто , нали!
  • 23 анщш

    1 0 Отговор


    http://tass.ru/obschestvo/2498804

    Предложението всъщност вече е внесено при Сергей Собянин! Идеята е да се преименува улицата на която се намира турското посолство с името на загиналия в Сирия летец на СУ-24 Олег Пешков. Нека се помни и знае, какво направиха чалмите и нека адреса на който се намират напомня на всеки, който си има работа с тях...
  • 24 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    само лъжеца си ти и компанията,което лъсва при всяко ваше твърдение .напъвахте се как турците путин ги хванал да купуват от идил ,а се оказа ,че асад го правил и удобно сума време не бомбандираха конвоите ,а като ви питах що не го правят мълчахте като бити п...ли!
  • 25 айде пак

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Айде да ти го напиша по-просто, че се затрудняваш да го разбереш.
    Докато Путин разчиташе на Ердоган за Т.поток и други енергопроекти, както и за алтернатива на евроембаргото за внос на стоки от Турция (хранителни основно) и дума не обелваше за това което сега крещи - че Ердоган ислямизира Турция и че търгува с идилски петрол. Сега като му свалиха болното его (су24) изведнъж "установи", че търгува с петрол. Такава е жалката логика и поведение на кремълските диктатори - така беше и с България - братска, братска и като резнаха потока отиде у Турция да се заканва на нас, но сега няма къде и при кой да отиде вече и се прибра в хралупата .....
    А за джамията го написах, защото русопутофилите обичат да повтарят как се ислямизирала Европа и строели джамии, сякаш Русия няма млн. мюсюлмани . И все пак - най-голямата джамия в Европа е в Русия...
  • 26 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    нали знаеш че всичко дето пиша е истина .до сега мноооогократно съм го доказвал .на всичко отгоре съм в пъти по образован и умен от теб ,дето жаучите неадекватно след всеки мои пост.на гледаи
    https://twitter.com/sakirkhader

    Коментиран от #30, #31

  • 27 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Ти ако не разбираш хората разбират кой е покровител на исляма ,чалмите ..кой купува петрол на половин цена от идил!!!Половината от бойците на идил са руснаци и жени от русия си вземат !Далаверата е пълна -кръгът се затваря Добре че са САЩ, ЕС и целият свободен свят защото русия и ИД са едно и също!!!Хх.а ха ха !!!Хо хо хоооо!!!Защо руснаците не ни разрешаваха да празнуваме КОЛЕДА ?
  • 28 762

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    А бе, ти от Русия ли пишеш тия идиотски умозаключения?А?Знаеш ли какво е отношението на българите към Либия на Муамар ? А мухльо?Знаеш ли тая Либия за която ти ревеш какво направи с българскиште мед. сестри и д-р Здравков!А ?На ясно ли си ? Нищо не ти е ясно защото си един риски трол и отявлен путинофил.Никой не ти чете простотийте !

    Коментиран от #29

  • 29 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "762":

    Знам че сестрите ги съдиха в Либия и ги пуснаха.

    Знам също и че американците пуснаха бомби над София и я разрушиха и убиха стотици мирни Български граждани.

    И не може да ме обиди един скапан фес защитаващ турските мафиоти търгуващи с идил.

    Коментиран от #38

  • 30 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Десислава Димитрова":

    Стоене сигурно си много нещастен в семейството си за да търсиш съчувствие по форумите.

    Така и не разбрах коя е тая истина която си изрекъл някога. Досега от теб излизат само лъжи относно историята и отминали събития и несбъднати черни прогнози.

    Колко не нормален трябва да си въпреки последните фактически събития да твърдиш че нато чрез турция и сащ не поддържа идил и че руските ВКС не смляха терористите от бой и не ги принудиха да бягат.

    Сега започни да пееш че великобритания ги бие по ефективно голем смях ще падне.

    Ердоган като няма какво да каже срещу доказателствата започна да повтаря обвиненията на обратно. Я кажи че не е политически труп в момента.

    Коментиран от #35

  • 31 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Десислава Димитрова":

    Че какво като има бойци от Русия. Забравяш че тя е най голямата по територия в света.

    А да кажем че тези руски граждани са от чечня и са така наречените опозиционери на Путин. Да кажем че те и в Русия са преследвани за тероризъм докато сащ и нато ги спонсорират като руска опозиция а в момента като умерена сирийска опозиция.

    И не знам на колко години си и кой ти е промил мозъчето но коледа и нова година се празнуваха винаги през соца.

    Така наречените реформатори смениха името на тогавашният "дядо мраз" със "дядо коледа" - няма що голяма риформа.

    Сега колонизаторите от сащ сринаха хиляди Български училища и построиха хиляди джамии и ислямски училища към тях.

    А джахидисти като вас отказали се от Православната Църква с користин цели някои преминали в различни секти а други приели исляма сега се опитват да разрушат връзките на България с братска Русия двоен освободител на Българският народ.
  • 32 Бай хой

    0 0 Отговор
    Коментар 31 е към простотиите на стратокастрата под коментар 27.
  • 33 голем смех

    0 0 Отговор
    Страхотен виц,точно кюрдите карат петрол на Ердоган,а той им "плаща" с куршуми и им взривява протестите в Турция всеки път.
  • 34 голем смех

    1 0 Отговор
    допълнение към вица http://fakti.bg/world/164600-iranski-deputat-informira-saprugata-na-erdogan-za-vrazkite-na-sina-i-s-idil
  • 35 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    пак почна с воя .аууууу,аууууу,аууууу!!!американците били с идил ,но доказателствата са в обратна посока,ауууууу,руснаците смазали идил ,но освен цивилни жертви асад други победи не е инкасирал ,ауууууу,кюрдите се оказаха идил за руснаците макар че путин до бомбандировката на конвоите им ги смяташе за съюзници аууууууу.....ха,ха,ха...зацепи ти релето и почна да ми отговаряш на постове дето не съм писал ,хаха,ха....и да виеш .еи така ще си все безаргументно виене и повтаряне на лъжи щото няма кво и вои!

    Коментиран от #36

  • 36 Съни

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Десислава Димитрова":

    Ти наистина си от нагли тролове--ИРАКСКИТЕ кюрди защо возят своя петрол през теритоиите на ИД и минават през турско -сирийската граница-----а не през турско -иракската граница...Нещо да обясниш по този случай------даже турските граждани се смеят на това твърдение на Ердоган....
  • 37 Монго

    0 0 Отговор
    В момента иракските кюрди строят военна база на 10 км. от гр Мосул със съдействието на 150 турски военни. Турция не обръща внимание на иракските дипломатически ноти да изтеглят военните си от тяхна територия. Стана някакво изместване на интересите. Вероятност-САЩ е съдействал, уговаряйки Турция. Създаване на кюрдска държава само в териториите на Ирак и Сирия, сирийската територия с тюркмените ще бъде предостъпена на Турция, като обезщетение и т.н.
    Това е само предположение, но тогава е логично кюрдите да казват дори, че са австралийци и всъщност те купуват петрол от Турция.
    АнаЛЛиз..-те ги оставям на нашия уважаем съфорумец и платен трол-Деса "Поетеса"-Стоян.
  • 38 762

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    Ааа ?Знаел си ?А?Съдили ги и ги пуснали ?А преди да ги осъдяг знаеш ли с какви мъчения изтръгнаха "САМОПРИЗНАНИЯТА" А ?Знаеш ли пършив руски трол?Пуснали ги значи по жево по здраво?А знаеш ли колко време лежаха по либийските УЮТНИ зандани със смъртна присъда ?А знаеш ли ?И какво направи твоя пос*ан идол Путин за тях -нищо само и само да не си развали рахатлъка с Муамар?А?Кои докара сестрите от Либия Метресата на Путин ,Кабаева или Първата дама на Франциа Сесил Саркози? А руски троле ,лизач на смрадливи руски заднице а и предници ?Или такава информоция не стига до Сибир?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания