Last news in Fakti

19 Декември, 2015 18:36, обновена 20 Декември, 2015 13:03 1 617 0

Кораб с над 100 пътници потъна в Индонезия

  • индонезия-
  • кораб-
  • потънал

Спасителната акция е в ход

Кораб, превозващ повече от 100 пътници потъна край бреговете на индонезийския остров Сулавеси, съобщиха местните медии.

Ройтерс цитира говорителя, който е заявил по телефона, че пристанищните власти са загубили контакт с кораба след като двигателят му се повредил в бурното море.

Спасителните служби на Индонезия са успели да спасят 39 души от потъващия кораб, съобщи източник от индонезийското министерство на транспорта.

По-рано беше съобщено, че са намерени телата на две новородени бебета.

Пострадалите са откарани в болница, а спасителните операции продължават въпреки лошите метеорологични условия. 

Новинарският сайт Detik.com съобщава, че при отплаването на плавателния съд от Колага на борда му е имало 108 души. Той е пътувал от югоизточния край на острова към Южен Сулавеси. Друга информация от сайта Kompas.com, заявява, че на борда е имало 122 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА