25 Декември, 2015 14:01 1 613 0

САЩ планира масово депортиране на нелегални мигранти от Централна Америка

  • сащ-
  • нелегални мигранти-
  • централна америка-
  • депортиране

Властите се сблъскват с приток на мигранти, бягащи насилието в Ел Салвадор и Хондурас

За да спре притока на нелегални имигранти към САЩ, Министерството на вътрешната сигурност е подготвило национална операция за депортиране на семейства от Централна Америка, които са избегнали заповеди за извеждане. Това съобщи правителствен служител, цитиран от "Уолстрийт джърнал".

От началото на следващата година имиграционните служби ще започнат изселването на стотици семейства, които са влезли незаконно в САЩ и са пренебрегнали последното предупреждение да напуснат страната. Такава заповед се издава от съдия в имиграционния съд.

Броят на семействата, които са преминали югозападната граница е нараснал през последните месеци заради нарасналото насилие в Ел Салвадор и Хондурас. Районът в момента е измъчван и от суша.

Обикновено мигрантите, много от които жени и деца се предават още на границата с молба за убежище.

Американските власти след това да ги освободят и често ги пращат при техни роднини, които вече се намират в страната, а присъдите им остават да висят във въздуха.

Говорителка на службата по имиграция заяви, че агенцията "се фокусира върху лицата, които представляват заплаха за националната сигурност, обществената безопасност и сигурността по границите."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА