28 Декември, 2015 19:29 1 385 3

80 загинаха при атака на Боко Харам в Нигерия

  • нигерия-
  • боко харам-
  • атака-
  • атентат-
  • самоубийствени атентати

Повечето атентатори-самоубийци са били жени

Ислямистката групировка Боко Харам нападна североизточния нигерийски град Майдугури, убивайки най-малко 50 души, съобщи АП.

Това е първата атака на екстремистите в града от месец насам. Атаки с гранатомети и няколко самоубийствени атаки заляха улиците с кръв.

Местните власти съобщават, че броят на жертвите може рязко да се увеличи.

При друг самоубийствен атентат бяха убити най-малко 30 души в Мадагали, градче на 150 км югоизточно от Майдугури, съобщиха свидетели.  Две жени са се взривили на пазар в близост до оживена автобусна спирка тази сутрин. Армията потвърди атаката, но не уточни броя на жертвите.

В Майдугури, столицата на съседната провинция Борно, най-малко 30 бяха убити и над 90 ранени при взривове и престрелки, а други 20 загинаха при бомбен атентат пред джамия, каза Мохамед Канар, област координатор на Националната агенция за спешна координация.

Военните заявиха, че на много места в града е имало атаки. При една от тях две момичета се взривиха, убивайки няколко души.

"Ние сме под обсада", заяви местен държавен служител и добави: "Не знаем колко от тези бомби или тези жени-самоубийци са се промъкнали в Майдугури снощи, когато започнаха атаките."

Атаките се оказаха в разрез с изказването на президента Мохамаду Бухари от миналата седмица, че групировката Боко Харам "технически" е победена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Това е уникално!.Нека да се избиват нещасниците!Там природата е много добра и българин може да се котира!....Те са изключително мързеливи човешки подобия!Нашия циганин е по добър от тях!....Там им трябват два звода наши момчетa!
  • 2 666

    0 0 Отговор
    Иракли Първо нито са мързеливи нито са по лоши от нашите м.....ли.
    Мога да ти кажа за пример че там ако си оставиш колата с ключовете на нея никой няма да ти е пипне.
    А до колкото за два звода и двеста да пратиш няма да оцелеят.Там са много добре тренирани пич.И нашите гейчета само за ебане ще стават там.
    Ама ти сигурно по далече от село не си мърдал.
  • 3 пича

    0 0 Отговор
    Пичове, оправете правописа и тогава ръсете мъдрости! Може да кажеш "звод" и "нещасник", но се пише "Взвод" и "НещасТник"! Но все пак тези подробности са за малко по- образованите, така че хич да не ви пука! Да не забравяме, че това са все пак живи хора, който се надяват на по-добър, мирен и спокоен живот! Те не са животни отглеждани за отстрел!