Last news in Fakti

29 Декември, 2015 19:05 2 158 7

Американската коалиция извършва чистка на лидери на Ислямска държава

  • лидери-
  • ислямска държава-
  • рамади

Един от убитите е свързван с атентатите в Париж

10 от лидерите на Ислямска държава са били убити по време на въздушните нападения на предвожданата от САЩ коалиция през последния месец, съобщи Би Би Си.

Информацията бе обявена от говорителя на американската кампания срещу Ислямска държава полковник Стив Уорън. Един от ликвидираните джихадисти е Абдул Кадер Хаким, за когото се смята, че отговаря за задграничните операции на групировката и е свързван с организацията на атентатите в Париж от 13-ти ноември.

„През последния месец ние ликвидирахме 10 водещи за ДАЕШ фигури с целенасочени въздушни удари, като в това число влиза и проектанти на външни атаки, някои от които са свързвани с атентатите в Париж“, заяви Уорън.

По-рано стана ясно, че през вчерашния ден американската коалиция е извършила 31 въздушни удара срещу цели на Ислямска държава. 22 са били насочени срещу цели в Ирак и 9 над цели в Сирия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имуноглобулин

    1 0 Отговор
    Това е ефективност !

    Коментиран от #5

  • 2 гунчо

    0 0 Отговор
    ще ги замества с ''умерени''..
  • 3 Бай хой

    0 2 Отговор
    Тия са по терористи и от идил. Трещят по цивилното население и обявяват че са убили лидери. А вижте две статии по-долу. Реваха че са убили ковчежника на идил при обстрел на цивилни коли а сега се оказва че той е пленен жив и здрав. Кого са убили сащ тогава? Сигурно сватбари или лекари без граници.
  • 4 РЕАЛНО

    0 2 Отговор
    Доказателствата как САЩ "убиват" лидерите на ИД ги има хиляди в нета--само да ви напомня,снимката на сенатор Маккейн с шефа на ИД Албагдади от 2013 година-там се прегръщат и целуват--а 2013 година ИД вече режеха глави и ядяха сърца на убитите си врагове...Та така с американските "зачистки" на ИД-лидери......

    Коментиран от #6

  • 5 999

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "имуноглобулин":

    Не е ефективност а пропаганда!!!!
  • 6 Рамзес III

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛНО":

    Стара тактика ,още от римско време.Императора те прегръща и целува а преторянците те убиват на изхода и мятат тялото ти т Тибър!Какво странно виждаш ?
  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    путиновите тровлове обаче не хващат вяра.друго си е путин да унищожи 12494946 цели за ден със самолетите си,нищо че асад не може да мръдне и метър след бляскавите руски победи!